Ungureanu vrea să înfiinţeze o asociaţie care s-ar putea numi Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, luni, la B1 Tv, că se gândeşte să constituie o asociaţie, care s-ar putea numi Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta, el opinând totodată că este nevoie de o regrupare a dreptei în jurul câtorva principii pe care le poate exprima şi o platformă comună.

1155 afișări
Imaginea articolului Ungureanu vrea să înfiinţeze o asociaţie care s-ar putea numi Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta

Ungureanu vrea să înfiinţeze o asociaţie care s-ar putea numi Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta (Imagine: Remus Badea/Medaifax Foto)

"Este clar că e nevoie de a retrezi interesul celor care fac parte din electoratul de centru-dreapta pentru o nouă investiţie de încredere, în toamnă, în aşa fel încât să iasă din tăcere, din rezervă şi să meargă spre vot", a spus Mihai Răzvan Ungureanu la B1TV.

El a apreciat totodată că este nevoie de o regrupare a dreptei în jurul câtorva principii pe care le poate exprima şi o platformă comună.

"Vom vedea dacă acest lucru este posibil. Deocamdată, eu pornesc o iniţiativă. Gândul meu este ca la un moment dat să pot oferi celor care sunt interesaţi de coagularea dreptei, indiferent de formula partinică, într-un bloc de dreapta, care să poată sparge aparentul eşec în care se află astăzi această jumătate de spectru electoral, o iniţiativă în care să se regăsească şi cei care nu au până acum expresie", a explicat Ugureanu.

Întrebat ce înseamnă această inţiativă, Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns: "Un ONG, evident. Vorbim despre o organizaţie non-guvernamentală, o asociaţie, care s-ar putea să se numească Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta. Şi care nu are cum să fie partid".

Potrivit lui Ungureanu, această asociaţie ar urma să colaboreze cu tot ce înseamnă forţă politică validată, partinică, în centru-dreapta, "iar PDL este cea mai importantă dintre ele".

"Cred că lucrurile acestea sunt pe cale de a se construi, pe cale de a se face", a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu, arătând că, dacă există păreri şi idei bune, le aşteaptă pe adresa sa de email, mru.dreapta@gmail.com.

De asemenea, Mihai Răzvan Ungureanu a spus că relaţia sa cu PDL "este altceva".

"În momentul de faţă, între PDL şi mine există un parteneriat, este partidul care m-a susţinut la guvernare, este un partid pe care îl cunosc şi cu lucrurile bune, care sunt foarte multe, şi cu defectele sale. E un partid care se sprijină pe foarte mulţi oameni de bună-credinţă şi pe care îi văd că transferă către mine foarte multă încredere. Ce se va întâmpla mai departe, vom vedea", a continuat el.

Mihai Răzvan Ungureanu a evitat să precizeze dacă s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, la Neptun, în weekendul care a urmat căderii guvernului său.

"Ce vă pot confirma este că am fost la Neptun", a spus Ungureanu, care a evitat să răspună şi dacă are un suport din partea preşedintelui în iniţiativa lui privind dreapta. Ungureanu a precizat însă că are în continuare o relaţie foarte bună cu preşedintele ţării, "cum este absolut normal".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici