Unii lideri PSD s-au pronunţat pentru ruperea coaliţiei, în cazul remanierii lui Nica

Unii lideri PSD prezenţi, duminică seară, la sediul central al partidului, au propus ruperea protocolului cu PDL şi eventual iniţierea unei moţiuni de cenzură alături de PNL, în cazul în care premierul Boc îl va remania pe ministrul Dan Nica, fără ca o asemenea măsură să fie discutată în coaliţie.

34 afișări
Imaginea articolului Unii lideri PSD s-au pronunţat pentru ruperea coaliţiei, în cazul remanierii lui Nica

Ministrul social-democrat al Internelor, Dan Nica (Montaj foto)

Surse din PSD au declarat că opinia majoritară a liderilor social-democraţi care au participat la şedinţa de duminică seară a Comitetului strategic de campanie al PSD a fost ca social-democraţii să reacţioneze prin ruperea protocolului de guvernare cu PDL, în cazul în care premierul Emil Boc ia decizia unilaterală de a-l remania pe ministrul social-democrat al Internelor, Dan Nica.

Surse care au participat la discuţia de duminică seară au afirmat că majoritatea liderilor social-democraţi s-au pronunţat pentru ieşirea de la guvernare în cazul remanierii lui Nica fără acceptul PSD.

Aceleaşi surse au arătat că unii lideri au apreciat că ar fi util ca PSD să forţeze, alături de PNL, şi adoptarea în Parlament a unei moţiuni de cenzură.

Cu toate acestea, secretarul general al PSD Liviu Dragnea a declarat, la finalul întâlnirii, că nu crede că va fi nicio remaniere, iar liderul PSD Bucureşti Marian Vanghelie a menţionat că va fi luată decizia cea mai bună pentru ţară. Preşedintele PSD Mircea Geoană nu a făcut declaraţii la plecarea de la sediul central al partidului.

Social-democraţii vor propune, în şedinţa coaliţiei de luni dimineaţă, discutarea situaţiei ministrului de Interne, Dan Nica, atacat în ultimele zile de mai mulţi lideri ai PDL şi convocat de premier la guvern pentru lămuriri asupra unor declaraţii controversate despre posibilul turism electoral la scrutinul prezidenţial.

În funcţie de răspunsul lui Emil Boc, BPN al PSD de luni ar putea relua discuţia despre răspunsul PSD la o eventuală remaniere a lui Nica, în condiţiile în care duminică seară nu s-a luat o decizie fermă în acest sens, au mai arătat sursele citate.

Flutur: Premierul a fost mandatat să ia măsuri pentru o bună guvernare

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, duminică, după şedinţa Colegiului Director, că, având în vedere nemulţumirile exprimate de filiale cu privire la modul în care sunt aplicate prevederile Parteneriatului pentru România, premierul a fost mandatat să ia măsuri pentru o bună guvernare.

Democrat-liberalii au decis, duminică seară, în Colegiul Director, să continue relaţia cu PSD, dar i-au cerut premierului să ia o decizie în privinţa comportamentului social-democraţilor, potrivit unor surse din partid acesta urmând a cere luni remanierea ministrului de Interne Dan Nica.

Duvăz: Comitetul de campanie nu a discutat revocarea lui Nica

Purtătorul de cuvânt al PSD Bogdan Niculescu Duvăz a declarat, duminică, la plecarea de la şedinţa Comitetului de campanie, că nu s-a discutat despre eventuala revocare a lui Dan Nica, spunând că acestea sunt zvonuri şi că PDL poate face remaniere pe zona pe care o administrează în Guvern.

În ceea ce priveşte poziţia pe care o va adopta PSD în cazul în care PDL va dori remanierea lui Nica, Duvăz a spus: "Dânşii pot să facă orice remaniere pe zona pe care o administrează în Guvern. Orice discuţie privind remanierea în zona noastră ne priveşte pe noi".

Ministrul de Interne, Dan Nica, a afirmat vineri, la Craiova, că deţine informaţii conform cărora nu mai există niciun autocar liber de închiriat în 22 noiembrie şi 6 decembrie, apreciind că românii se pregătesc fie pentru turism la mănăstiri, fie "cineva s-a hotărât să organizeze turism electoral".

În urma acestor afirmaţii, ministrul Nica a fost convocat, sâmbătă dimineaţă, la Guvern, pentru a da explicaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici