Uniunea Democrată Maghiară primeşte şi în acest an cei mai mulţi bani din buget pentru minorităţi

Uniunea Democrată Maghiară din România va primi şi în acest an cei mai mulţi bani din totalul fondurilor prevăzute în bugetul pe 2015 şi alocate către Departamentul de Relaţii Interetnice.

253 afișări
Imaginea articolului Uniunea Democrată Maghiară primeşte şi în acest an cei mai mulţi bani din buget pentru minorităţi

Uniunea Democrată Maghiară primeşte şi în acest an cei mai mulţi bani din buget pentru minorităţi (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Modul de repartizare a banilor a fost stabilit de Guvern prin hotărâre, fondurile fiind rezervate organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, altele decât cele care primesc subvenţii de la bugetul de stat.

Conform actului normativ, dintr-un total de 91,4 milioane lei (faţă de 85,6 milioane lei alocate anul trecut), Uniunea Democrată Maghiară din România va primi 19,7 milioane lei (18,5 milioane lei în 2014), Asociaţia Partida Romilor "Pro-Europa" va încasa 12,8 milioane lei (12 milioane lei în 2014), iar Forumului Democrat al Germanilor din România îi vor reveni 7,1 milioane lei (6,7 milioane lei în 2014).

Fonduri vor mai fi alocate, printre altele, şi către Uniunea Ucrainienilor (7,4 milioane lei, faţă de 6,9 milioane lei în 2014), Comunitatea Ruşilor Lipoveni (5 milioane lei faţă de 4,6 milioane lei în 2014), Uniunea Armenilor (3,8 milioane lei faţă de 3,6 milioane lei în 2014).

Banii vor fi folosiţi pentru cheltuieli de funcţionare a sediilor, costuri de personal, acţiuni culturale (cheltuieli pentru presă, carte, manuale şcolare, simpozioane), investiţii în bunuri mobile şi imobile, cofinanţarea programelor UE.

Fondurile sunt alocate în baza Legii privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, care stabileşte că subvenţia de la bugetul de stat destinată partidelor este acordată în funcţie de numărul de voturi primite în alegerile parlamentare şi în alegerile locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici