UNPR: Onţanu e nevinovat, până la o deciziei a instanţei. Nu e un moment simplu, înainte de campanie

UNPR a luat act de decizia procurorilor DNA de a-l reţine pe Neculai Onţanu, pentru presupuse fapte care s-ar fi petrecut în urmă cu 10 ani, şi precizează că acesta beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, iar Uniunea mizează pe fiecare dintre candidaţii săi în alegeri.

1042 afișări
Imaginea articolului UNPR: Onţanu e nevinovat, până la o deciziei a instanţei. Nu e un moment simplu, înainte de campanie

UNPR: Onţanu e nevinovat, până la o deciziei a instanţei. Nu e un moment simplu, înainte de campanie

"UNPR nu a comentat şi nu comentează deciziile celor în drept să stabilească oportunitatea sau justificarea măsurii reţinerii – într-un dosar ce vizează fapte petrecute acum 10 ani – , la fel cum nu comentează în general deciziile Justiţiei, indiferent de numele celui în cauză", se arată într-un comunicat de presă remis miercuri MEDIAFAX.

În acelaşi timp, Uniunea consideră că orice român se bucură, potrivit Constituţiei, de prezumţia de nevinovăţie. "Prin urmare, până în momentul în care o instanţă de judecată va decide altfel, Neculai Onţanu este nevinovat. Astfel, UNPR îşi exprimă convingerea că Primarul Sectorului 2 va explica tot ceea ce este de explicat astfel încât situaţia să fie lămurită în cel mai scurt timp, iar suspiciunile pe care le au procurorii să fie infirmate", se mai arată în comunicat.

De asemenea, potrivit sursei citate, UNPR precizează că acest moment nu este unul simplu, în condiţiile în care campania electorală va începe în scurt timp, însă Uniunea este "un partid puternic şi va face faţă acestei provocări, păstrându-şi valorile, obiectivele electorale şi strategia politică".

Sâmbătă va avea loc Conferinţa Naţională UNPR, moment în care partidul îşi va alege preşedintele şi va intra în linie dreaptă pentru alegerile locale din acest an.

"UNPR mizează pe fiecare dintre membrii săi, pe fiecare dintre candidaţii săi şi pe principiile sale care l-au impus pe scena politică până în prezent", se menţionează în comunicat.

Primarul Sectorului 2 şi candidat al UNPR, susţinut de PSD pentru un nou mandat de primar, Neculai Onţanu, a fost reţinut, miercuri, de procurorii DNA pentru luare de mită, anunţă DNA Potrivit unui comunicat, Primarul Sectorului 2 a fost reţinut pentru 24 de ore fiind acuzat de luare de mită, urmând să fie prezentat joi, Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici