UNPR susţine continuarea guvernării în actula formulă politică. Oprea: Niciodată UNPR nu a dat jos un guvern din care a făcut parte. Constantin: PC rămâne partener de guvernare

UNPR susţine continuarea guvernării în actuala formulă politică şi îşi reafirmă sprijinul pentru primul-ministru Victor Ponta şi pentru Executivul pe care acesta îl conduce, a precizat, luni, printr-un comunicat de presă, preşedintele UNPR Gabriel Oprea.

356 afișări
Imaginea articolului UNPR susţine continuarea guvernării în actula formulă politică. Oprea: Niciodată UNPR nu a dat jos un guvern din care a făcut parte. Constantin: PC rămâne partener de guvernare

UNPR susţine continuarea guvernării în actula formulă politică (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

”UNPR mulţumeşte membrilor şi simpatizanţilor săi care au participat la vot şi îşi manifestă respectul faţă de opţiunile tuturor alegătorilor. În contextul rezultatului alegerilor pentru funcţia de preşedinte al României, UNPR susţine continuarea guvernării în actuala formulă politică, reafirmându-şi sprijinul pentru primul-ministru Victor Ponta şi pentru Executivul pe care acesta îl conduce”, se arată în comunicatatul remsi agenţiei MEDIAFAX, semnat de preşedintele UNPR Gabriel Oprea.

Oprea a precizat că UNPR ”şi-a făcut datoria atât din punct de vedere politic, cât şi instituţional, acţionând în deplin respect faţă de români şi faţă de instituţiile statului” şi că dovadă stă ”modul în care Ministerul Afacerilor Interne - portofoliu deţinut de preşedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea - a organizat şi a asigurat desfăşurarea alegerilor pe teritoriul României”.

”Prin măsurile dispuse de vicepremierul pentru securitate naţională, alegerile pentru Preşedintele României s-au desfăşurat într-un climat general de normalitate, fără evenimente care să pună în pericol siguranţa cetăţenilor sau legalitatea exercitării votului, astfel încât acestea au reflectat întocmai voinţa românilor. Pe parcursul celor două zile de vot, dar şi al campaniei electorale, Ministerul Afacerilor Interne şi-a îndeplinit obiectivul asumat, de a asigura cadrul de legalitate pentru desfăşurarea alegerilor şi de maximă siguranţă pentru cetăţenii români”, a adăugat Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate naţională.

El a precizat că UNPR îşi manifestă susţinerea pentru continuarea guvernării.”Aşa cum întotdeauna a sprijinit până la capăt guvernele din care a făcut parte, UNPR îşi respectă cuvântul dat şi, în concordanţă cu aşteptările propriilor alegători, îşi manifestă susţinerea pentru continuarea guvernării”, se mai arată în comunicat.

Oprea: Niciodată UNPR nu a dat jos un guvern din care a făcut parte

Liderul UNPR Gabriel Oprea a declarat, după şedinţa coaliţiei, că el şi conducerea Uniunii au o datorie pentru sutele de mii de membri de partid şi simpatizanţi să-l susţină în continuare pe Victor Ponta ca premier, arătând că niciodată UNPR nu a dat jos un Guvern din care a făcut parte.

„Susţinere totală pentru Victor Ponta în actuala formulă politică. Aş vrea să verificaţi, dincolo de anumite legende: niciodată UNPR nu a dat jos un guvern din care a făcut parte. Pe de altă parte, vă informez că în 87% din cele 69 de localităţi cu primari UNPR a câştigat Victor Ponta”, a spus Oprea.

El a adăugat că, pe de altă parte, în funcţia de viceprim-ministru şi de ministru de Interne, conducerea ministerului, poliţişti, jandarmi, pompieri au fost la datorie şi şi-au făcut datoria ca votul să exprime exact voinţa românilor.

„În calitate de preşedinte de partid, eu şi conducerea UNPR avem o datorie pentru sutele de mii de membri de partid, cetăţeni români, simpatizanţii noştri să mergem mai departe să-l susţinem pe Victor Ponta prim-ministru”, a spus Oprea, în declaraţiile de presă susţinute alături de Victor Ponta, DDaniel Constantinşi CCălin Popescu Tăriceanu

Constantin: PC rămâne partener de guvernare

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, că formaţiunea sa rămâne partener de guvernare, dar, în acelaşi timp, trebuie găsite cele mai bune metode de a evolua, arătând că electoratul vrea un "progres calitativ".

"PC rămâne consecvent angajamentelor faţă de partenerii de guvernare faţă de care electoratul care şi-a dat votul în 2012. Suntem conştienţi cu toţii faţă de semnificaţia votului dat ieri faţă de clasa politică. Am înţeles şi trebuie să schimbăm modalitatea de a ne raporta la electorat, electoratul vrea un progres calitativ. Am înţeles acest lucru şi cred că, din acest punct de vedere, cu toţii trebuie să evoluăm", a afirmat Constantin, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

El a adăugat că PC rămâne partener de guvernare, dar trebuie găsite modalităţi de a evolua, după cum doreşte electoratul.

"Suntem consecvenţi angajamentelor noastre politice, rămânem un partener la guvernare, dar, în egală măsură, trebuie să găsim cele mai bune metode să evoluăm şi o vom face", a mai spus Constantin, într-o declaraţie de presă susţinută alături de Victor Ponta şi Gabriel Oprea, la Parlament.

Dragnea: Am discutat cu UNPR, PC şi cu Tăriceanu. Toată lumea a spus ca această coaliţie să continue

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că a avut o "discuţie aşezată" cu preşedinţii UNPR, PC şi cu Călin Popescu Tăriceanu şi toată lumea a spus că această coaliţie şi guvernare trebuie să meargă înainte.

Întrebat dacă are semnale de la UNPR şi UDMR că ar vrea să iasă din coaliţia de guvernare, Dragnea a spus că nu, ci, dimpotrivă, toată lumea vrea să continue această coaliţie şi guvernare.

"Aseară am avut o discuţie aşezată cu preşedinţii UNPR, PC şi cu Călin Popescu Tăriceanu, nu am avut semnale, dimpotrivă, toată lumea a spus că această coaliţie şi acest guvern să meargă înainte, pentru că doi ani de guvernare foarte bună, cu rezultate economice foarte bune, nu trebuie să fie stopate acum. Şi să dăm guvernarea pe mâna cui?", a spus Dragnea.

El a adăugat că va discuta şi cu liderii UDMR, deoarece sunt parteneri de guvernare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici