CNN: Kim Jong Un ar fi în mare pericol după o operaţie. Autorităţile sud-coreene infirmă scenariul

  • Oficialii SUA încearcă să afle detalii despre starea de sănătate a lui Kim Jong Un
  • Au circulat informaţii potrivit cărora acesta ar fi în stare gravă, după o operaţie pe inimă
17188 afișări
Imaginea articolului CNN: Kim Jong Un ar fi în mare pericol după o operaţie. Autorităţile sud-coreene infirmă scenariul

Kim Jong Un, liderul-nord corean, ar fi în stare foarte gravă. Ce l-a adus în această situaţie? Oficiali SUA: Kim trece printr-un „mare pericol”

UPDATE Autorităţile sud-coreene susţin că zvonurile privind faptul că liderul nord-coreean, Kim Jong Un, ar fi în stare gravă, sunt neadevărate, scrie BBC. 

Ziarele din SUA au titrat că acesta s-ar afla în „moarte cerebrală”, că ar fi „grav bolnav” sau că s-ar afla „în recuperare” după o operaţie pe inimă.

Deocamdată, nu există niciun indiciu că liderul de 36 de ani ar fi grav bolnav, au anuntat sud-coreenii. Totodată, nu este prima oară când apar zvonuri privind faptul că s-ar afla în stare gravă, zvornuri ce ulterior au fost infirmate, au atras atenţia autorităţile din Coreea de Sud.

CNN: Liderul nord-coreean ar fi în „mare pericol” după operaţie

Oficialii SUA încearcă să afle detalii despre starea de sănătate a lui Kim Jong Un, deoarece au circulat informaţii potrivit cărora liderul nord-coreean ar fi în stare critică după ce săptămâna trecută a fost operat pe cord, scrie Bloomberg.

CNN anunţase anterior, citând oficiali SUA ce deţin informaţii legat de acest aspect, că liderul nord-coreean ar fi în „mare pericol” după operaţie. Casa Albă a refuzat să comenteze.

Presa nord-coreeană a scris pe 11 aprilie despre participarea lui Kim Jong Un la reuniunea conducerii Partidului Muncitoresc din Coreea şi despre faptul că în ziua ce a urmat acesta ar fi vizitat o unitate militară, dar nu au fost oferite detalii.

Indicele Kospi al busei din Coreea Sud a scăzut cu 3% după apariţia veştii privind starea lui Kim Jong Un. Kang Min-seok, purtător de cuvânt al administraţiei prezidenţiale din Coreea de Sud a declarat că speculaţiile privind starea de sănătate a lui Kim Jong Un nu se confirmă şi până acum nu s-a observat nimic neobişnuit în Coreea de Nord.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici