Ursula von der Leyen, la Bucureşti, despre creşterea preţului la energie: Este un fenomen global

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a spus că fenomenul creşterii preţurilor la energie este global. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că liderii europeni vor avea săptămâna viitoare un Consiliu informat, în Slovenia, unde se va discuta despre creşterea preţurilor la energie.

455 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen, la Bucureşti, despre creşterea preţului la energie: Este un fenomen global

Ursula von der Leyen, la Bucureşti, despre creşterea preţului la energie: Este un fenomen global

Ursula von der Leyen a spus, despre creşterea preţului la energie, că face parte dintr-un fenomen global.

„Nu e un fenomen doar în Europa, este global pentru că preţul gazului a crescut peste tot”, a spus şefa Comisiei Europene.

La un Consiliu informal în Slovenia se va discuta această problemă.

„Suntem într-un proces de analiză. Analizăm împreună”, a mai spus von der Leyen.

Şefa CE recomandă şi folosirea energiilor regenerabile, pentru că preţul este stabil şi dă independenţa energetică.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a spus şi el, luni, că majorarea preţurilor la energie afectează pe toată lumea.

Preţurile mari pe energie, în special pe electricitate, nu sunt o problemă românească. Este vorba de o problemă care se pare că a devenit globală. Toată lumea este afectată de aceste creşteri şi soluţiile vrem să le căutăm şi să le găsim începând de sătptămâna viitoare, când avem un Consiliu informal în Slovenia şi vom avea primele idei şi soluţii pentru a aborda chestiunea”, a spus Iohannis.

Acesta susţine că aceste creşteri vor fi resimţite foarte repede de economia reală, dar spune că Guvernul a pregătit şi pregăteşte măsuri de sprijin.

„Chiar dacă această problem nu este una făcută la noi, trebuie să o tratăm la noi, şi ştiu că Guvernul a luat foarte în serios chestiunea, a pregătit şi pregăteşte un pachet, la început pentru consumatorul vulnerabil (…), însă e nevoie de mult mai mult şi ştiu din sursă sigură că aceste chestiuni sunt discutate şi pregătite la Guvern. Firmele, anteprenoriatul au nevoie de măsuri active şi aceste preţuri vor fi resimţite foarte repede de economia reală, de unde evident vor avea un impact şi asupra altor preţuri”, a mai spus şeful statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici