USL - Aşteptăm un milion de voturi: 700.000 pe liste suplimenatre,câteva sute de mii pe urnele mobile

Senatorul PSD Dan Şova a declarat, duminică noaptea, că USL aşteaptă încă un milion de voturi care nu au fost contabilizate în evaluarea BEC, respectiv 700.000 de voturi de pe listele suplimentare, 200.000 de voturi din străinătate şi câteva sute de mii de voturi la urnele mobile.

2229 afișări
Imaginea articolului USL - Aşteptăm un milion de voturi: 700.000 pe liste suplimenatre,câteva sute de mii pe urnele mobile

USL - Aşteptăm un milion de voturi: 700.000 pe liste suplimenatre,câteva sute de mii pe urnele mobile

Şova a precizat că numărătoarea paralelă a USL arată că prezenţa la vot este de 48,5% fără a se lua în calcul urnele mobile, listele suplimentare, secţiile de vot din străinătate şi secţiile care la ora 23.00 nu încheiaseră votul.

"Din estimarea nostră, rezultatul final va fi între 51-52%, mai precis spre 52%", a spus Şova.

El a precizat că BEC nu are numărătoare, ci o estimare, care include o marjă de eroare de minim plus/minus 3%, făcută pe 2989 de secţii şi care, deci, nu se bazează nici pe procese verbale, nici pe numărători reale, ci doar pe estimări sociologice.

Întrebat câte voturi s-ar fi cumulat pe listele suplimentare, Şova a răspuns: "Mi-e greu să vă spun în acest moment, dar luaţi în considerare că sunt sute de mii de oameni care au fost pe litoral şi au votat pe liste suplimentare".

"Eu cred că pe listele suplimentare sunt 6-700.000 de persoane cel puţin în toată ţara", a spus Şova.

El a precizat că din străinătate sunt aşteptate 150-200.000 de voturi, iar la urnele mobile au votat, "probabil", câteva sute de mii de oameni.

Întrebat dacă USL aşteaptă un milion de voturi, Şova a răspuns: "Probabil că da. E posibil. Mi-e greu să fac matematică aşa direct, sunt mai mult cu filologia. Oricum, ne ducem la 52%".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici