USL Cluj: Zeci de elevi au fost folosiţi în campanie electorală mascată, şeful ISJ să fie demis

Reprezentanţii USL Cluj solicită demiterea directorilor mai multor şcoli din judeţ şi a şefului Inspectoratului Judeţean Şcolar Cluj, Anca Hodorogea, pentru că ar fi permis folosirea unor elevi din mediul rural în "campanie electorală mascată".

532 afișări
Imaginea articolului USL Cluj: Zeci de elevi au fost folosiţi în campanie electorală mascată, şeful ISJ să fie demis

USL Cluj: Zeci de elevi au fost folosiţi în campanie electorală mascată, şeful ISJ să fie demis

Într-un comunicat de presă transmis duminică, reprezentanţii USL Cluj spun că în cursul săptămânii trecute elevii claselor V - VIII din mai multe comune clujene, precum Ţaga şi Cătina, au fost aduşi la Cluj-Napoca sub pretextul unor vizite de studiu la muzeele care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, dar şi la noul stadion, Cluj Arena.

Astfel, câte 40 de copii ar fi fost îmbarcaţi în două microbuze şi aduşi în "vizită la oraş".

"Demersul administraţiei judeţene este unul salutar, mai ales având în vedere faptul că acest program oferă elevilor din mediul rural oportunitatea de a vizita prestigioasele instituţii de cultură din municipiul Cluj-Napoca. Ce este în neregulă este faptul că, la finalul vizitei de pe stadion, copiii au primit materiale cu caracter electoral. Faptul că fotografia preşedintelui în funcţie al Consiliului Judeţean Cluj (n.r: Alin Tişe - PDL) apare pe prima pagină a broşurilor distribuite elevilor reprezintă o formă de campanie electorală mascată, în condiţiile în care restul membrilor deliberativului judeţean apar doar cu numele", se arată în comunicat.

USL Cluj solicită, de asemenea, Consiliului Judeţean să precizeze cui aparţin cele două microbuze care au adus elevii din Ţaga şi Cătina la Cluj şi cine a plătit contravaloarea serviciilor de transport.

"Având în vedere faptul că folosirea minorilor în acţiuni cu caracter electoral este interzisă prin lege, solicităm instituţiilor abilitate, inclusiv Ministerului Educaţiei Naţionale, să demareze o anchetă privind acţiunea în care au fost angrenaţi elevii şi să ia măsurile legale care impun", adaugă Reprezentanţii USL Cluj .

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Şcolar Cluj şi ai Consiliului Judeţean nu au putut fi contactaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici