USL Gorj a sesizat BEJ că Dan Diaconescu ar fi început mai devreme campania electorală. Diaconescu: Arată disperarea lui Victor Ponta

USL Gorj a sesizat Biroul Electoral Judeţean în legătură cu faptul că liderul PPDD, Dan Diaconescu, candidat pentru un mandat de deputat în Târgu Jiu, ar fi început campania electorală mai devreme decât termenul stabilit de lege, acesta organizând joi un spectacol, unde a împărţit biscuiţi şi suc. Dan Diaconescu spune că reclamaţia arată "disperarea" lui Victor Ponta pentru că nu va mai fi premier din 10 decembrie.

810 afișări
Imaginea articolului USL Gorj a sesizat BEJ că Dan Diaconescu ar fi început mai devreme campania electorală. Diaconescu: Arată disperarea lui Victor Ponta

USL Gorj a sesizat BEJ că Dan Diaconescu ar fi început mai devreme campania electorală (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Gorj, judecător Mădălina Lungănoiu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că în plângerea respectivă USL reclamă că Dan Diaconescu a organizat un miting electoral cu patru ore înainte de începerea campaniei electorale.

Liderul PPDD este acuzat şi că a împărţit produse alimentare participanţilor la spectacolul electoral.

Potrivit sursei citate, plângerea USL a fost înaintată spre soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Dan Diaconescu a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că spectacolul pe care l-a organizat, joi seară, la Târgu Jiu, şi în timpul căruia au fost împărţite participanţilor pachete cu biscuiţi şi sucuri, nu a reprezentat o formă de mită electorală pentru că, la acel moment, campania electorală nu începuse.

"Victor Ponta Viorel e disperat. Altă şansă decât să mă aresteze pentru ca el să rămână premier nu are, iar pentru asta invocă diverse pretexte. A fost o mare sărbătoare pentru oamenii in Târgu Jiu, a fost cel mai reuşit spectacol din istoria oraşului, iar asta nu i-a picat bine lui Victor Ponta. A doua zi nu a reclamat nimeni vreo neregulă, de abia după ce vineri seară Ponta şi-a dat seama că lansarea candidaturii sale a fost un eşec a fost făcută această plângere. El şi-a lansat candidatura tot pe insuliţa de pe Jiu, ca şi mine, şi chiar îmi ceruse să-i las şi lui scena pe care am folosit-o la spectacol, ceea ce nu se putea", a spus Diaconescu.

Liderul PPDD susţine că nu se teme de dosarul ce va fi deschis pe numele său pentru că este conştient că a intrat în luptă cu premierul Victor Ponta, care este deputat încă din 2004.

"Victor Ponta a avut la lansare doar vreo 300 de oameni, aduşi cu arcanul, activişti ai PSD de prin judeţ, iar de aici supărarea lui. Mă aştept ca până în 9 decembrie să mă aresteze pentru că, altfel, pe 10 decembrie eu voi deveni premierul României. Aţi văzut că spune că eu calc oamenii pe străzile din Târgu Jiu cu Rolls-Royce-ul meu. Dacă afirmaţia aceasta este adevărată, înseamnă că Victor Ponta a spus adevărul şi în cazul Oltchim, şi în cazul acestui mega-spectacol reuşit", a mai declarat Diaconescu.

Dan Diaconescu şi-a lansat, joi seară, la Târgu Jiu, candidatura pentru un mandat de deputat în Colegiul 6, el organizând un spectacol pe insuliţa de pe râul Jiu, prilej cu care a împărţit participanţilor mii de pachete cu biscuiţi şi baxuri de suc.

Spectacolul electoral a fost organizat cu câteva ore înainte de începerea, în mod oficial, a campaniei electorale.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici