USL solicită demisia lui Ialomiţianu care ar fi minţit că primarii au cerut majorarea taxelor

USL solicită demisia de urgenţă a ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, pe motiv că acesta ar fi minţit în legătură cu presupusa cerere de majorare a taxelor şi impozitelor locale venită din partea primarilor, USL calificându-l "incompetent, iresponsabil şi mincinos".

484 afișări
Imaginea articolului USL solicită demisia lui Ialomiţianu care ar fi minţit că primarii au cerut majorarea taxelor

Gheorghe Ialomitianu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax foto)

"Uniunea Social Liberală solicită demisia de urgenţă a ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, deoarece acesta a minţit în legătură cu presupusa cerere de majorare a taxelor şi impozitelor locale venită din partea primarilor. Prin prestaţia deplorabilă avută în ultimele zile, ministrul Ialomiţianu şi-a mai adăugat la profilul său public un nou atribut. În acest moment, domnia sa nu este doar incompetent şi iresponsabil, ci şi mincinos", se arată într-un comunicat al USL remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit USL, autorităţile locale, în general, şi Asociaţia Municipiilor din România, în special, nu au solicitat Guvernului majorarea de la 20% la 50% a limitei până la care pot fi crescute taxele locale şi la nivel local s-au adoptat deja hotărâri prin care taxele nu se vor modifica în 2012 faţă de nivelul din 2011.

"Ministrul Ialomiţianu a încercat să legitimeze printr-o minciună intenţia Guvernului din care face parte de a lovi din nou în populaţie şi de a băga încă o dată mâna în buzunarele românilor. Aceasta este o nouă dovadă a faptului că politicile înguste ale austerităţii, pe care actuala putere continuă să le promoveze sunt falimentare", menţionează USL.

USL consideră că Guvernul încearcă încă de pe acum să astupe gaura pe care o va crea în buget, în anul 2012, "pe spatele populaţiei, a celor care au fost loviţi din plin de criză şi de incompetenţa actualei puteri".

"Ministrul Gheorghe Ialomiţianu a minţit în faţa întregii ţări. În acest moment, are datoria morală de a-şi prezenta demisia", se mai arată în comunicat.

Guvernul a decis că nu poate fi de acord cu majorarea anul viitor a taxelor şi impozitelor locale, conform solicitării asociaţiilor de primari, considerând că în această perioadă "nu este bine" să fie aplicată o astfel de creştere a taxelor, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.

Anterior, ministrul Finanţelor a afirmat că va transmite Guvernului propunerea primită de la asociaţiile de primari de ridicare de la 20% la 50% a limitei până la care pot fi majorate impozitele şi taxele locale sau eliminarea pragului maxim actual, de 20%, cu posibilitatea ca taxele să poată fi crescute în raport cu puterea financiară a locuitorilor.

El a precizat că propunerea va fi înaintată Guvernului în şedinţa de miercuri, sub forma unei ordonanţe de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici