USL va contesta validarea Guvernului Ungureanu la Curtea Constituţională

Uniunea Social Liberală va contesta validarea Guvernului Ungureanu la Curtea Constituţională, pe motivul nerespectării procedurilor de audiere şi validare a miniştrilor, se arată într-un comunicat semnat de Victor Ponta.

1206 afișări
Imaginea articolului USL va contesta validarea Guvernului Ungureanu la Curtea Constituţională

USL va contesta validarea Guvernului Ungureanu la Curtea Constituţională (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Uniunea Social Liberală va contesta validarea Guvernului Ungureanu la Curtea Constituţională, pe motivul nerespectării procedurilor de audiere şi validare a miniştrilor. Acest guvern este rezultatul încălcării procedurilor de validare prevăzute de Regulamentele celor două Camere ale Parlamentului. Chiar dacă avizul comisiilor de specialitate este consultativ, eliberarea sa este obligatorie. În cazul mai mult miniştri candidaţi, acest aviz lipseşte deoarece comisiile respective nu au avut cvorumul necesar", se arată în comunicat.

USL consideră că procedurile de învestire a Guvernului au fost încălcate şi că "existenţa noului Guvern se află sub stigmatul nerespectării legii".

"Am asistat la o nouă sfidare nu doar a principiilor statului de drept, ci şi al sfidarea milioanelor de români care îşi doresc alţi guvernţi şi un alt mod de a face politică", afirmă Ponta.

Cabinetul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a fost învestit de Parlament, cu 237 de voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă".

Liderul PSD, Victor Ponta, a susţinut, joi, în plenul Parlamentului, un discurs amplu, care a durat aproximativ 40 de minute şi din care au lipsit accentele vehemente. Mai mult, Ponta a lăsat să se înţeleagă că opoziţia ar putea colabora politic cu viitorul premier.

Imediat după discursul lui Ponta, conducerea PNL a convocat o şedinţă ad-hoc pentru a discuta atitudinea PSD şi a preşedintelui formaţiunii social-democrate.

Miniştrii Cabinetului Ungureanu au fost audiaţi, miercuri, în comisiile parlamentare reunite, multe dintre şedinţele de avizare desfăşurându-se fără cvorum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici