USR a stabilit cu ce candidaţi merge la alegerile europarlamentare. Ce „locomotive” politice deschid LISTA

USR a stabilit, joi, lista finală a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2019, aceasta fiind deschisă de Cristian Ghinea şi Clotilde Armand.

2528 afișări
Imaginea articolului USR a stabilit cu ce candidaţi merge la alegerile europarlamentare. Ce „locomotive” politice deschid LISTA

USR a stabilit cu ce candidaţi merge la europarlamentare. Ce „locomotive” politice deschid LISTA

Cristian Ghinea se află pe primul loc al candidaţilor USR la europarlamentare, în cadrul votului intern fiind ales cu 13.662 de puncte acordate de membrii formaţiunii.

Pe locul doi se află Clotilde Armand, votată de 10.468 de puncte. Locul al treilea este ocupa de Nicolae Bogdănel Ştefănuţă, care a primit susţinerea cu 10.337 de puncte acordate de colegii de partid.

Umătorii pe listă sunt: Vlad Marius Botoş, Vlad Dan Gheorghe, Naomi Reniuţ, Radu Ionuţ Ghelmez, Radu Nicolae Mihaiu, Iulian Lorincz, Adrian Cristian, Camelia Carmen Crişan, Gheorghe Ţăranu, Silviu Gurliu, Teodora Stoian, Alexandru Gabriel Vărzaru.

Lista candidaţilor USR cuprinde 43 de membri care vor reprezenta formaţiunea la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Rezultatul vine în urma votului a 5.043 de membri USR, din cei peste 6.000, printr-un sistem electronic, on-line şi verificabil, a transmis partidul într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, ordinea primilor 15 candidaţi de pe listă este în funcţie de numărul de voturi obţinut de fiecare candidat iar restul listei, de la 16 până la 43 sunt repartizaţi în funcţie de cote teritoriale. Cotele teritoriale sunt menite a asigura o bună repartizare la nivel naţional al candidaţilor. Acest regulament a fost dezbătut şi aprobat de la începutul campaniei, pentru a avea o reprezentare geografică mai mare.

Fiecare membru a ales 7 candidaţi şi le-a acordat puncte în ordinea preferinţelor: candidatul cel mai bine plasat a primit 9 puncte, cel de pe locul doi a primit 7 puncte şi următorii candidaţi au primit 5, 4, 3, 2, respectiv 1 punct. Pentru fiecare candidat s-a făcut suma tuturor punctajelor primite pe buletinele de vot iar numărul pe listă al candidatului este în funcţie numărul final de puncte obţinute.

"Modul în care ne-am ales candidaţii pentru Parlamentul European este o premieră pentru România. Atât campania internă cât şi votul au însemnat un spectacol al democraţiei menit să arate modul în care USR face politică: bazat pe meritocraţie, transparent şi democratic. Am încredere că cei care vor duce vocea USR la UE vor reprezenta cu mândrie interesele României şi prosperitatea familiei europene în care noi, Uniunea Salvaţi România, credem foarte mult", a declarat preşedintele USR, Dan Barna, conform sursei menţionate.

Alegerile europarlamentare vor avea loc la finalul lunii mai 2019.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici