USR cere demisia lui Tudorel Toader după ce ministrul Justiţiei a cerut revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA

Preşedintele USR Dan Barna a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că Uniunea îi cere demisia ministrului de Justiţie, Tudorel Toader, după ce acesta a solicitat revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

601 afișări
Imaginea articolului USR cere demisia lui Tudorel Toader după ce ministrul Justiţiei a cerut revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA

USR cere demisia lui Tudorel Toader după ce ministrul Justi revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA

"USR solicită demisia ministrului Toader, pentru că el a ieşit în seara aceasta din zona profesionistă într-o zonă a clientului politic a lui Liviu Dragnea. În această situaţie nu mai poate să fie ministru al Justiţiei din România, asta considerăm şi îi solicităm demisia", a declarat, pentru MEDIAFAX, Barna.

Barna a adăugat că USR are foarte mare încredere că preşedintele Klaus Iohannis nu va da curs cererii de revocare a lui Kovesi.

"USR o susţine în continuare pe doamna Codruţa Kovesi la conducerea DNA, pentru că este una dintre foarte puţinele instituţii din România care sunt, în acest moment, un exemlu pe plan european de performanţă şi profesionalism", a spus Dan Barna.

Acesta a precizat că, prin decizia sa, Toader a devenit "argatul" preşedintelui PSDLiviu Dragnea.

"E cel mai bun mesaj: Liviu Dragnea a hotărât să ducă mai departea această luptă, să ţină în continuare societatea în stradă şi ministrul Toader a devenit, din puţinul profesionist care mai era, în poziţia pe care o deţine, a intrat în grupa servanţilor şi argaţilor umili ai lui Liviu Dragnea, servindu-i acestuia interesele directe şi cererile personale", a susţinut Barna.

Tudorel Toader a cerut joi, în urma prezentării raportului privind managementul la DNA, declanşarea procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, solicitarea fiind transmisă către CSM şi preşedintelui României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici