USR cere demiterea secretarului de stat al MAE şi a altor responsabili pentru „dezastrul alegerilor din Diaspora”

Europarlamentarul Clotilde Armand a cerut noului ministru de Externe Ramona Mănescu să demită secretarul de stat al MAE, precum şi alţi angajaţi ai instituţiei responsabili pentru „dezastrul alegerilor din Diaspora”.

255 afișări
Imaginea articolului USR cere demiterea secretarului de stat al MAE şi a altor responsabili pentru „dezastrul alegerilor din Diaspora”

USR cere demiterea secretarului de stat al MAE şi a altor responsabili de blocarea votului în diaspora

„Aflăm de la dna R. Mănescu că vrea să colaboreze cu preşedintele Iohannis. E bine, aşa trebuie făcut. Totuşi, înainte să ne vorbească despre viitor eu cred că trebuie să-i demită de la conducerea Ministerului de Externe pe responsabilii pentru dezastrul alegerilor din Diaspora. Dacă nu-i cunoaşte am să-i ofer eu câteva nume:

Laura Chiorean - Secretar General MAE
- avocat;
- preşedinta Organizaţiei de Femei din PSD Cluj;
- fost consilier PSD în Consiliul Judeţean Cluj;
- numită de Viorica Dăncilă în luna martie 2019 Secretar General MAE;
- Experienţă diplomatică: zero.

Maria Magdalena Grigore - Secretar de Stat
- a fost membru în Consiliul de Administraţie al Tarom când era simplă studentă;
- şefă la Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Bucureşti la 27 de ani;
- în timp ce era secretar de stat la Transporturi, Maria Magdalena Grigore era economist în cadrul Prodcus SRL - firmă deţinută de Gheorghe Cuşă, finul fostului senator Cătălin Voicu, condamnat pentru corupţie (firmele din anturajul lui Voicu, precum Geocor şi Prodcus, au obţinut contracte de milioane de euro pentru deszăpezire şi alte lucrări de drumuri);
- numită secretar de stat la Ministerul Transporturilor de S. Grindeanu;
- în 2018 a fost numită secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe de Viorica Dăncilă.
- Experienţă diplomatică: zero.

Aceste doamne (şi nu numai) trebuie să plece urgent din funcţie şi să răspundă în faţa legii pentru că au împiedicat sute de mii de români să-şi exercite dreptul la vot”, a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

La alegerile europarlamentare din 26 mai s-au format cozi la secţii din mai multe oraşe europene, unii români nereuşind să voteze.

Ulterior, Parlamentul a adoptat o lege prin care votul în diaspora la alegerile prezidenţiale din noiembrie a fost extins la trei zile. Actul normativ introduse şi votul prin corespondenţă şi votul electronic. Legea fost promulgată, marţi, de către preşedintele Klaus Iohannis.

Taguri:
mănescu,
mae,
usr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici