USR cere Prefecturii Capitalei informaţii privind rolul şi ordinele date Jandarmeriei de Speranţa Cliseru

Liderii USR vor depune, luni, la Prefectura Capitalei o solicitare de punere la dispoziţie a tuturor informaţiilor privind rolul şi ordinele date de Prefectul Bucureştiului în seara zilei de 10 august, când în Piaţa Victoriei au avut loc incidente violente între jandarmi şi protestatari.

1007 afișări
Imaginea articolului USR cere Prefecturii Capitalei informaţii privind rolul şi ordinele date Jandarmeriei de Speranţa Cliseru

USR cere Prefecturii Capitalei informaţii privind rolul şi ordinele date Jandarmeriei de Speranţa Cliseru

”USR doreşte să facă lumină asupra evenimentelor din 10 august şi să-i identifice pe cei responsabili pentru violenţele asupra protestatarilor. Prefectul Capitalei este unul dintre aceşti responsabili şi trebuie văzut care a fost implicarea sa în gestionarea situaţiei”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii USR Bucureşti vor depune, luni, la ora 15.00, la Prefectura Capitalei o solicitare de punere la dispoziţie a tuturor informaţiilor privind rolul şi ordinele date de Prefectul Bucureştiului în seara zilei de 10 august.

Peste 450 de persoane, între care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piaţa Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei având arsuri de până la 15% din suprafaţa corpului.

Jandarmii au primit ordin de la prefectul Capitalei să intervină în forţă în Piaţa Victoriei la ora 23.11, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii instituţiei, care au mai precizat că au fost deschise 8 dosare penale, până acum.

"S-a acţionat în primă faze cu gaze, cu spray iritant, lacrimogen şi ulterior s-au executat somaţiile legale, respectiv cele trei semnale luminoase care anunţau intervenţia în forţă. Au fost date în conformitate cu normele, pentru atenţionarea oamenilor. Conform prevederilor în vigoare, prefectul este cel care aprobă intervenţia în forţă a jandarmilor. Aseară, pe baza informaţiilor existente şi a comportamentului agresiv a unei părţi din cei aflaţi în piaţă, Jandarmeria a primit aprobare să intervină în forţă la ora 23.11. Este ordinul de intervenţie semnat de prefectul Capitalei. Din acel moment, s-au luat măsuri gradual astfel încât să se evacueze zona", a declarat, sâmbătă dimineaţă, Marius Militaru, şef Serviciu Comunicare Jandarmeria Română.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici