USR: Guvernul să nu treacă cei 2% PIB pentru înzestrarea Armatei la salarii

Uniunea Salvaţi România transmite Guvernului să nu transfere cei 2% din PIB alocaţi domeniului apărării către plata salariilor din domeniu în cadrul rectificării bugetare pe care Executivul o pregăteşte pentru finalul lunii septembrie.

150 afișări
Imaginea articolului USR: Guvernul să nu treacă cei 2% PIB pentru înzestrarea Armatei la salarii

”După ce doar cu o zi în urmă, la «Ora prim-ministrului», în plenul Parlamentului, premierul a încercat să explice întregii ţări că nu suntem capabili să înţelegem succesul spectaculos al guvernării şi cum toate cifrele sunt pozitive şi optimiste, vedem că banii la Ministerul Apărării s-au terminat. Este o situaţie fără precedent în România, ca banii pentru salarii şi retribuţiile militarilor să nu mai existe şi asta se întâmplă pentru că ceea ce toată opoziţia şi toţi cetăţenii au înţeles, că nu se pot cheltui la nesfârşit bani care nu există, s-a dovedit o realitate destul de tragică, pentru că perspectiva este îngrijorătoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna.

Acesta a mai spus că formaţiunea din catre face parte cere Guvernului să nu transfere cei 2% din PIB alocaţi în 2017 înzestrării Armatei către plata salariilor din sistem.

”Mesajul pe care USR îl transmite este unul foarte clar: Vrem să ne asigurăm şi cerem guvernului să nu transfere cei 2% pentru investiţii şi înzestrare a Armatei la salarii, un pericol care a fost anunţat încă de la legea bugetului şi de care am fost asiguraţi în mod repetat că nu se va întâmpla. Iată că vedem că tocmai în acest pas suntem, ca prin rectificarea, care fără îndoială va urma, şi înţeleg că în aceste zile tocmai se discută, există riscul să fie mutaţi aceşti 2% pentru care România s-a angajat”, a mai spus Barna.

USR mai atrage atenţia asupra banilor alocaţi de Executiv investiţiilor, care, în acest an, ar fi la cel mai mic nivel de la data aderării României la Uniunea Europeană şi până în prezent.

”Un alt pericol pe care îl semnalăm, ca prin rectificarea bugetară care urmează, să se taie din nou investiţiile, în condiţiile în care, în prezent, în acest an, Româţnia este la cel mai jos nivel al investiţiilor de zece ani . Deci, din 2007, de la aderare, nu a fost niciodată nicodată o perioadă mai săracă în investiţii publice decât cea din această perioadă, ceea ce arată o incredibilă slabă capacitate a Guvernului şi incompetenţă de a duce România spre dezvoltare. Suntem într-un film extrapopulist,care nu face decât să ne tragă înapoi şi să adâncească o gaură care a apărut în bugetul naţional şi în bugetul unui minister”, a conchis Barna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici