USR, în derivă după referendumul intern privind redefinirea familiei. Nicuşor Dan nu dă înapoi: Eu vreau să le mulţumesc şi să îi asigur că rămân în politică

Preşedintele interimar al USR Elek Levente a lansat luni un apel la Nicuşor Dan pentru revenirea în partid, acesta afirmând că se va întoarce doar atunci când convingerile sale vor fi identice cu cele ale formaţiunii, fostul lider luând în calcul şi formarea unui nou partid.

2134 afișări
Imaginea articolului USR, în derivă după referendumul intern privind redefinirea familiei. Nicuşor Dan nu dă înapoi: Eu vreau să le mulţumesc şi să îi asigur că rămân în politică

USR, în derivă după referendumul intern privind redefinirea familiei. Nicuşor Dan nu dă înapoi: Eu vreau să mulţumesc şi să îi asigur că rămân în politică

"Eu i-aş face un apel să revină în partid. (...) Nicuşor Dan este cea mai importantă persoană din partid şi locul lui este alături de noi", a declarat Elek Levente.

Nicuşor Dan a afirmat că nu se va întoarce într-un partid care se poziţionează altfel decât în campania electorală, singura condiţie pentru a reveni în USR fiind doar ca formaţiunea să "reconsidere" referendumul intern.

"Nu revin într-un partid care, în mod oficial, se poziţionează într-o direcţie sau alta, altfel decât am spus în campania electorală. (...)Mă voi întoarce eventual în USR în momentul în care un for de conducere spune că pe chestiunea asta divizivă partidul nu are o poziţie. (...) Dacă la un moment dat, partidul reconsideră şi, pe chestiunea asta divizivă, spune că nu are o poziţie unitară ca partid, da", a declarat Nicuşor Dan.

Acesta a spus că, în continuare, va rămâne cel mai probabil, parlamentar independent afiliat grupului USR. Potrivit lui Nicuşor Dan, referendumul organizat în interiorul USR a divizat formaţiunea.

"A fost un referendum cu un scor strâns, ceea ce dovedeşte încă o dată că discuţia asta nu trebuia să aibă loc acum. Este o divizare şi în ceea ce priveşte membrii USR, cât şi în ceea ce priveşte publicul pe care USR îl are. Eu vreau să mulţumesc celor care au militat pentru ca patidul să-şi păstreze poziţia din campania electorală şi să îi asigur că rămân în politică", a declarat Nicuşor Dan.

Conducerea interimară a formaţiuni îl contrazice, spunând că partidul a ieşti, de fapt, ”întărit” în urma referendumului.

"În urma acestui exerciţiu democratic, Uniunea Salvaţi România iese mai întărită, mai puternică. Trebuie să fim conştienţi cu toţii că nu există în urma acestui exerciţiu învinşi şi învingători. A fost doar un exerciţiu democratic după care trebuie să ne aşezăm toţi la aceeaşi masă şi să continuăm ce am început anul trecut", a mai spus Levente.

Peste jumătate (52,7%) dintre membrii Uniunii Salvaţi România au votat pentru o poziţionare a partidului privind iniţiativa de modificare a Constituţiei iniţiată de Coaliţia pentru Familie.

Rezultatul va fi validat în BPN al partidului care se reuneşte luni.

Ghinea: USR se va poziţiona împotriva revizuirii Constituţiei României privind redefinirea familiei

Liderul USR Liberal Cristian Ghinea a afirmat, într-o postare pe Facebook, că USR se va poziţiona împotriva redefinirii familiei, dovedind astfel că ”susţine şi apără libertăţile şi viitorul românilor”.


”Membrii USR au pus interesele de modernizare ale societăţii româneşti şi ale propriilor alegători deasupra unor ipotetice calcule electorale lipsite de curaj şi şantajului emoţional exercitat asupra lor. USR Liberal cheamă la dialog platformele, grupurile şi membrii USR pentru a decide paşii de urmat după referendum. Prin votul dat în favoarea poziţionării, membrii USR au arătat că valorile şi binele public sunt cele care-i ghidează, confirmând că USR este un partid care face o altfel de politică, cu totul diferită de celelalte partide care renunţă la valori şi la binele public pentru un pumn de voturi conjuncturale”, a scris Ghinea pe Facebook.

Ghinea l-a criticat, în postarea sa, pe fostul preşedinte USR Nicuşor Dan, despre care a spus că ”s-a pus deasupra partidului în privinţa poziţionării faţă de referendumul privind modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familiei.

”USR Liberal dezaprobă faptul că fostul preşedinte al USR Nicuşor Dan s-a pus pe sine deasupra partidului şi afirmă cu tărie că USR va continua să rămână un partid al membrilor săi şi al cetăţenilor şi nu al unui singur om. Dezavuăm telenovela demisiei cu revenire, campania din afara partidului pentru partid şi continuarea campaniei în timpul referendumului, toate elemente care denotă lipsă de respect faţă de membrii USR, care aşteptau respectarea regulilor principial agreate”, a mai scris Ghinea.
52,7% dintre membrii Uniunii Salvaţi România au votat pentru o poziţionare a partidului privind iniţiativa de modificare a Constituţiei iniţiată de Coaliţia pentru Familie. Rezultatul va fi validat în BPN al partidului care se reuneşte luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici