USR, plângere penală împotriva firmei de transport public din Neamţ, pentru folosirea autobuzelor la mitingul PSD de la Iaşi

Deputatul USR Iulian Bulai a depus, luni, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman împotriva societăţii de transport public din Neamţ, pentru folosirea autobuzelor la mitingul PSD de la Iaşi, ”deturnând resurse şi forţând angajaţi publici să pozeze în susţinători de partid”.

2783 afișări
Imaginea articolului USR, plângere penală împotriva firmei de transport public din Neamţ, pentru folosirea autobuzelor la mitingul PSD de la Iaşi

USR, plângere penală împotriva firmei de transport public din Neamţ

„Am făcut această plângere penală fiindcă mi se pare absolut inacceptabil ca PSD să folosească instituţiile de stat pentru mitinguri de partid, deturnând resurse şi forţând angajaţi publici să pozeze în susţinători de partid. Să fii angajatul unei instituţii publice nu înseamnă să fii la dispoziţia partidului la putere şi nici să fii umilit şi şantajat cu propriul loc de muncă. Societatea de transport local nu e firma privată de autocare a preşedintelui Consiliului Judeţean, iar nemţenii nu plătesc taxe ca să aibă PSD cu ce organiza mitinguri electorale. Sper ca Parchetul să ancheteze această situaţie şi am speranţa că tot mai mulţi nemţeni se vor opune şi vor protesta împotriva manipulării şi a şantajului”, a transmis Iulian Bulai, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Vicepreşedintele filialei USR Piatra Neamţ, Florin Zaharia precizează că firma de transport din Neamţ anunţase cu o zi înainte de miting că vor intra în revizie tehnică urgentă unele autobuze aparţinând SC Troleibuzul SA, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Neamţ.

„Pe 8 mai, cu o zi înaintea mitingului PSD de la Iaşi, a apărut pe site-ul companiei şi în presa locală o ştire privind intrarea în revizie tehnică urgentă a unor autobuze aparţinând SC Troleibuzul SA, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Neamţ. În mediul public a început să circule vestea că, de fapt, autobuzele ar urma să plece la Iaşi. Ca urmare a postării de Facebook făcute de deputatul USR Iulian Bulai, anunţurile privind revizia tehnică de urgenţă au dispărut în aceeaşi seară de pe paginile respective. În dimineaţa de 9 mai, au plecat, totuşi, la Iaşi două autobuze aparţinând SC Troleibuzul SA, care apar în mai multe filmări făcute pe drumul spre Iaşi. În autobuzele respective s-au aflat angajaţi ai societăţii Troleibuzul, personal TESA, controlori etc. Legalitatea acestei acţiuni, participarea voluntara sau nu a angajaţilor, pontarea lor pentru ziua respectivă urmează să fie stabilite de organele competente. Îi încurajăm pe toţi cei care au fost şi sunt folosiţi în scopuri electorale împotriva voinţei lor să iasă public şi să spună aceste lucruri“, potrivit comunicatului de presă.

USR mai transmite că „ la mitingul de la Iaşi au fost aduşi din judeţul Neamţ, de asemenea, elevi ai unui seminar teologic din Roman, o parte dintre aceştia fiind minori”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici