USR: PSD blochează, din nou, eliminarea pensiilor speciale ale primarilor

USR acuză parlamentarii social-democraţi că, prin absenţa de la şedinţa Comisiei pentru administraţie, proiectul de abrogare a pensiilor speciale pentru actualii şi foştii aleşi locali nu a primit raport, situaţie în care aleşii locali ar urma să primească pensii speciale de la data de 1 ianuarie.

1227 afișări
Imaginea articolului USR: PSD blochează, din nou, eliminarea pensiilor speciale ale primarilor

„Prin absenţa deputaţilor PSD de la şedinţa Comisiei pentru administraţie, proiectul USR de abrogare a pensiilor speciale pentru actualii şi foştii aleşi locali nu a primit nici astăzi raport, drept pentru care nu a putut fi dezbătut şi votat în şedinţa de azi a plenului Camerei Deputaţilor, ultima din actuala legislatură. În această situaţie şi cum aleşii locali ar urma să primească pensii speciale de la data de 1 ianuarie 2021, devine obligatoriu ca printre primele măsuri ale noului Guvern să se numere emiterea unei ordonanţe de urgenţă de abrogare a acestor pensii speciale”, transmite USR.

Liderii Uniunii reamintesc că pensiile speciale pentru foştii şi actualii primari, şefi de consilii judeţene şi adjuncţii lor – calculate în funcţie de numărul de mandate avute şi de actualele indemnizaţii, în unele cazuri de peste 15.000 de lei pe lună – au fost stabilite prin Codul administrativ adoptat, prin ordonanţă de urgenţă, de Guvernul Dăncilă.

„Ca urmare a unui amendament depus de USR la Legea bugetului de stat pe anul 2020, a fost prorogat termenul de acordare a acestora până la 1 ianuarie 2021. Ulterior, USR a depus proiect de lege de modificare a Codului administrativ în sensul abrogării acestor pensii speciale. Acest proiect de lege nu a fost însă adoptat până acum deoarece, în mod sistematic, deputaţii PSD au sabotat şedinţele Comisiei pentru administraţie, având tot interesul ca proiectul USR să nu intre în vigoare şi, ca atare, zeci de mii de foşti şi actuali primari şi şefi de CJ-uri, precum şi adjuncţii lor, să îngroaşe de la 1 ianuarie 2021 rândurile pensionarilor speciali”, se arată în comunicatul USR.

Liderii USR precizează că dacă acest proiect de lege nu va fi adoptat în timp util de noul Parlament, printre primele măsuri ale noului Guvern se va număra emiterea unei ordonanţe de urgenţă de abrogare a pensiilor speciale ale aleşilor locali.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici