USR reacţionează la ştirea că primarul din Baia Mare a semnat petiţia „Fără penali în funcţii publice”: Nu vom aplauda gestul ipocrit al lui Cătălin Cherecheş

USR a transmis,joi, după ce în spaţiul public au apărut informaţii că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a semnat petiţia "Fără penali în funcţii publice", spunând că este doar un "gest ipocrit" iar edilul a încercat să oprească strângerea de semnături.

3268 afișări
Imaginea articolului USR reacţionează la ştirea că primarul din Baia Mare a semnat petiţia „Fără penali în funcţii publice”: Nu vom aplauda gestul ipocrit al lui Cătălin Cherecheş

USR reacţionează la ştirea că primarul din Baia Mare a semnat petiţia „Fără penali în funcţii publice”: Cherecheş a vrut să oprească strângerea de semnături

"Toată lumea are dreptul să semneze iniţiativa #FărăPenali dar nu vom aplauda gestul ipocrit al primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, judecat pentru corupţie. Cherecheş a făcut tot ce i-a stat în putinţă să oprească strângerea de semnături în oraş",a scris USR, marţi pe pagina de Facebook.

Primarul din Baia Mare ar fi respins autorizaţia de amplasare a cortului în oraş şi ar fi dat ordine de ridicare a voluntarilor care se ocupau de strângerea se semnături, pentru iniţiativa civică "Fără penali în funcţii publice".

"A respins autorizaţia de amplasare a cortului în oraş. Timp de două luni jumătate, primarul Cherecheş a purtat membrii filialei USR Maramureş, prin mijloace abuziv birocratice, după avize care nici măcar nu erau necesare pentru amplasarea cortului, iar când le-am obţinut pe toate a zis că a expirat cererea. A dat ordin ca voluntarii #FaraPenali să fie ridicaţi cu duba şi amendaţi pentru că strângeau semnături în stradă. A trimis jandarmii peste membrii USR Maramureş în timpul conferinţei de presă din faţa primăriei în care se prezentau abuzurile primarului. România are nevoie de bun simţ, profesionalism şi cinste, exact lucrurile care îi lipsesc cel mai mult primarului din Baia Mare", au completat reprezentanţii USR pe reţeaua de socializare

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, a anunţat pe Facebook, că a strâns semnături pentru campania "Fără penali în funcţii publice". Acesta spune că este o iniţiativă "generoasă şi lăudabilă" şi "nu oricine poate să acceadă într-o funcţie publică".

"Împreună cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Baia Mare din cadrul Consiliului Local susţin iniţiativa civică „Fără penali în funcţii publice!”. Această iniţiativă este una generoasă şi lăudabilă care se pliază absolut perfect pe ceea ce prevede legislaţia în acest moment şi nu recunosc nici o implicare al vreunui politician sau partid politic în acest demers pur civic, fiind vorba de toate aspectele care înseamnă interdicţii pe care cetăţenii României le au cu privire la accederea în funcţii publice sau autorităţi locale, respectiv în Senatul României şi Camera Deputaţilor sau pentru funcţia de preşedinte al României. Conform legii, este stipulat foarte clar, nu pot fi alese persoane cărora li s-a interzis acest drept stabilit printr-o hotărâre judecătorească definitivă. Pe de altă parte, legea prevede foarte clar că atunci când eşti condamnat definitiv pentru o infracţiune nu poţi accede în funcţiile din autorităţile publice locale sau centrale", a scris primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, pe pagina sa de Facebook.

Primarul a mai scris că tendinţa clasei politice este de a dilua justiţia, iar iniţiativa "Fără penali în funcţii publice" este una normală.

Cherecheş a fost reales, în urma alegerilor locale din iunie 2016, în funcţia de primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturi, dar a fost suspendat din funcţie prin ordin al prefectului judeţului Maramureş. El şi-a reluat mandatul după ce Curtea de Apel Cluj i-a ridicat măsura controlului judiciar.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri pentru MEDIAFAX, că au fost strânse cele 500.000 de semnături, din 21 de judeţe, pentru petiţia „fără penali în funcţii publice”, dar nu va fi încă depusă în Parlament pentru că partidul vrea să ajungă la 1.000.000 de semnături.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici