USR se opune adoptării în Parlament a legilor justiţiei: Toader să retragă proiectul şi să-l supună dezbaterii

Uniunea Salvaţi România se opune introducerii în procedură de urgenţă a proiectului de modificare a legilor justiţiei în Parlament, solicitându-i ministrului Justiţiei să retragă proiectul din Legislativ şi să-l supună dezbaterii publice, făcând trimitere la poziţiile CSM, ÎCCJ şi PÎCCJ.

227 afișări
Imaginea articolului USR se opune adoptării în Parlament a legilor justiţiei: Toader să retragă proiectul şi să-l supună dezbaterii

USR se opune adoptării în Parlament a legilor justiţiei: Toader să retragă proiectul şi să-l supună dezbaterii

"În Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu a propus din partea USR ca legile justiţiei să NU intre în procedură de urgenţă, dar majoritatea PSD-ALDE s-a impus în faţa opoziţiei. USR îi cere ministrului Tudorel Toader să retragă din Parlament proiectul de modificare a legilor justiţiei şi să îl supună unei dezbateri publice reale, care să reunească toţi actorii din domeniu ce pot contribui la modernizarea legislaţiei", transmite USR într-un comunicat de presă.

Uniunea face trimitere şi la poziţiile publice exprimate de Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, Ministerul Public şi Consiliul Superior al Magistrturii, care au cerut Parlamentului să-l restituie ministrului Tudorel Toader.

"Tudorel Toader a respectat ordinele lui Liviu Dragnea care să grăbeşte să adopte acest proiect pentru a scăpa de propriile dosare penale şi pentru a salva corupţii din partid. Fără o dezbatere publică şi fără să ia în considerare opiniile principalelor instituţii din domeniu şi ale reprezentanţilor societăţii civile. Mai mult, Liviu Dragnea declarat cu nonşalanţă că proiectul de modificare a legilor justiţiei va fi adoptat în Parlament cu sau fără existenţa unui punct de vedere scris al Comisiei de la Veneţia cu privire la modalitatea de numire a procurorilor-şefi, deşi aceasta nouă procedură subminează independenţa magistraţilor", mai spune formaţiunea.

"În caz contrar, USR susţine că se impune DEMISIA ministrului Tudorel Toader pentru tentativa de subordonare a Justiţiei intereselor lui Liviu Dragnea şi corupţilor din PSD", mai preciează USR.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat, săptămâna trecută, Comisiei speciale parlamentare privind domeniul justiţiei proiectul de modificare a legilor Justiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici