USR şi PMP cer Guvernului să-şi asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

USR şi PMP i-au cerut premierului Ludovic Orban ca Guvernul să-şi aume răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, după ce Camera Deputaţilor a respins introducerea pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a acestei iniţiative.

218 afișări
Imaginea articolului USR şi PMP cer Guvernului să-şi asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

USR şi PMP cer Guvernului să-şi asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

Discuţiile asupra cererii USR, care prevederea introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi, au fost sistate, deoarece Comitetul liderilor din Camera Deputaţilor nu a aprobat această solicitare.

”În acest moment lucrurile sunt foarte clare - cel mai important proiect politic al societăţii româneşti, respectiv alegerea primarilor în două tururi, revenirea la această modalitate, pare să nu mai fie o prioritate a Parlamentului. Solicităm Guvernului şi premierului Ludovic Orban să-şi angajeze răspunderea sau să dea OU pentru că românii au dreptul să-şi aleagă primarii în două tururi”, a spus liderul USR, Dan Barna.

O solicitare similară a venit şi din partea PMP.

”PMP a adunat de la cetăţeni peste un milion de semnături pentru proiectul privind alegerea primarilor în două tururi. E o problemă de normalitate şi moralitate să avem primari aleşi în două tururi. Şi PMP solicită Guvernului să-şi asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi”, a spus şi deputatul PMP Petru Movilă.

De asemenea, deputatul PNL Florin Roman a cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind alegerea directă a preşedinţilor de Consilii Judeţene, solicitare care nu a fost aprobată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
usr,
pmp,
primari

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici