Vanghelie: Cer scuze preşedintelui Geoană pentru limbajul folosit, a fost o discuţie privată

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, miercuri, la Conferinţa extraordinară a organizaţiei pe care o conduce, că îi cere scuze preşedintelui partidului, Mircea Geoană, pentru limbajul folosit la adresa sa, el precizând că a fost vorba de o discuţie privată.

27 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Cer scuze preşedintelui Geoană pentru limbajul folosit, a fost o discuţie privată

Vanghelie: Cer scuze preşedintelui Geoană pentru limbajul folosit, a fost o discuţie privată (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Le cer scuze cetăţenilor României. A fost o discuţie intimă, privată, în stilul meu caracteristic. Îi cer scuze preşedintelui Mircea Geoană. A fost o interpretare dată azi de către unii care vor să creeze o disfuncţionalitate între mine şi Mircea Geoană", a spus Vanghelie.

El a arătat că îl va vota pe Mircea Geoană la Congres.

Vanghelie a spus, totodată, că îi pare rău că a avut discuţia respectivă cu cei din presă, el apreciind că a fost o greşeală şi că nu va mai proceda similar pe viitor.

El a mai arătat că interpretarea dată spuselor sale a avut la bază un interes, acela de a "omorî" evenimentul organizat de PSD Bucureşti în seara zilei de miercuri, respective Conferinţa extraordinară a organizaţiei pentru desemnarea delegaţilor la Congres.

Înaintea Conferinţei PSD Bucureşti Vanghelie a precizat, într-o declaraţie acordată jurnaliştilor, că discuţia redată în presă a ţinut de intimitatea sa.

"Nu mai putem să discutăm două persoane sau trei persoane separate? Nu m-am dus să-i spun cuiva ceva să jignesc în faţă, dar este dreptul meu, intimitatea mea să vorbesc cu colegul, cu colega mea sau cu dumneavoastră. Că din câte îmi aduc aminte am discutat cu câţiva colegi din presă. Din păcate, de acum încolo când o să mă întrebaţi ceva nu o să mai vorbesc nimic decât strict declarativ. Pentru că eu am discutat prieteneşte cu dumneavoastră, nici măcar nu a fost o chestie care să-mi pară rău. Bun, nu este un limbaj în care să se discute public, la un microfon sau să audă toată opinia publică, e logic", a precizat Vanghelie.

Întrebat dacă le cereţi scuze colegilor, preşedintele PSD Bucureşti a spus: "Haideţi să nu ne grăbim. Fac şi eu o analiză, sunt liniştit, sunt degajat, nu am nicio problemă, înţelegeţi?".

El a arătat că înregistrarea redată în presă a fost o "discuţie pur şi simplu colorată", la care au participat câţiva jurnalişti.

"A fost o discuţie împreună cu câţiva dintre dumneavoastră. Câteodată le savuraţi şi câteodată văd că le înregistraţi şi le daţi în momentul în care se poate da o altă interpretare. Nu avea nicio legătură cu Congresul şi aşa mai departe. Dar eu pot să-mi cer scuze ca principiu, dar mi-e foarte greu să mă gândesc cum trebuie să-mi cer scuze de la acei care dimineaţa se duc la Cotroceni şi seara vin să ia funcţii de la PSD. De asta am spus că mă mai gândesc, pentru ca să nu fac o greşeală, să nu mă duc în penibil", a adăugat Vanghelie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici