Vanghelie, despre întâlnirea între judecătorul CCR Petre Lăzăroiu şi fostul consilier prezidenţial Simina Tănăsescu: I s-a transmis că va fi arestat

Marian Vanghelie a afirmat că judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a fost chemat la o întâlnire de fostul consilier prezidenţial Simina Tănăsescu pentru a i se transmite că va fi arestat „după reţeta Toni Greblă”, aceasta fiind de fapt misiunea.

1277 afișări
Imaginea articolului Vanghelie, despre întâlnirea între judecătorul CCR Petre Lăzăroiu şi fostul consilier prezidenţial Simina Tănăsescu: I s-a transmis că va fi arestat

Vanghelie, despre întâlnirea între judecătorul CCR Petre Lăzăroiu şi fostul consilier prezidenţial Simina Tănăsescu: I s-a transmis că va fi arestat

„A fost chemat domnul Petre Lăzăroiu (...) pentru că i se pregăteşte un dosar după reţeta Toni Greblă, pentru asta a fost chemat. Doamna consilier (Simina Tănăsescu, n.r.) este o femeie deosebită, înţeleg dar are un dosar la DNA pe problema mitei doctoratelor. Deci din acest context, îmi dau seama că presiunea (...) a fost foarte mare. Nu a reuşit să-l sperie pe domnul Lăzăroiu. Dar, de fapt, misiunea a fost să i se transmită că va fi arestat. Ca să ne lămurim. Vă spun concret: i s-a transmis că va fi arestat”, a spus Marian Vanghelie, la Antena3.

Simina Tănăsescu a fost acuzată că a încercat să fac presiuni asupra judecătorului Curţii Constituţionale, Petre Lăzăroiu, căruia i-a spus că "are o misiune ingrată", de a-i vorbi despre revocarea sa de la CCR, în acest sens fiind depusă o sesizare a unui ONG la Preşedinţie. Consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu a demisionat din funcţie, după câteva zile, în urma scandalului provocat de întâlnirea cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu.

La scurt timp după izbucnirea scandalului, Administraţia Prezidenţială a anunţat că în discuţia pe care Simina Tănăsescu a avut-o cu judecătorul CCR, nu a reprezentat Administraţia Prezidenţială.

"Consilierul prezidenţial doamna Simina Tănăsescu s-a întâlnit joi, 14 iunie a.c., cu judecătorul Petre Lăzăroiu la sediul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti pentru a-i înmâna acestuia două cărţi de specialitate pe zona dreptului financiar. Menţionăm că în aceste zile consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă tocmai pentru că desfăşoară activităţi didactice. În acest context, a avut loc o discuţie pur teoretică pe marginea solicitării asociaţiei civice VeDem Just, o discuţie tehnică, între doi profesionişti de drept constituţional, care nu a implicat în niciun fel instituţia Preşedintelui României. Drept urmare, sunt complet neadevărate şi nefondate orice fel de speculaţii sau insinuări cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra judecătorului Petre Lăzăroiu", se arata în pozitia Administraţiei Prezidenţiale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici