Vanghelie, după BPN: Ghiţă îi creează probleme lui Ponta. Îmi menţin “problema” vizavi de el

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, marţi, la finalul şedinţei BPN al PSD, că el crede în continuare că deputatul social-democrat Sebastian Ghiţă “îi creează probleme” lui Victor Ponta şi a menţionat că îşi menţine “problema” vizavi de acesta.

1036 afișări
Imaginea articolului Vanghelie, după BPN: Ghiţă îi creează probleme lui Ponta. Îmi menţin “problema” vizavi de el

Marian Vanghelie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

“Eu m-am autosuspendat. Nu am nicio problemă. Am spus că îmi cer şi scuze că a fost invocat - şi nu e un lucru normal - numele preşedintelui (Victor Ponta, n.r.). A fost o scăpare firească, la nervi. Dar îmi menţin problema vizavi de domnul Ghiţă”, a spus Vanghelie, după ce BPN a decis suspendarea sa din toate funcţiile deţinute în partid.

“Şi nu am nicio problemă. Am spus că, dacă asta este problema, mă suspend până când va fi primul CEx, că nu cred că e o problemă. Funcţia mea, şi am spus întotdeauna, se numeşte Marian Vanghelie. Eu nu am probleme cu funcţiile”, a adăugat Vanghelie.

El a spus că i-a explicat lui Ponta faptul că de două luni este urmărit de trei, patru, cinci maşini. “Înseamnă că cineva are şi bani foarte mulţi dacă mă urmăresc de două luni de zile pe mine şi pe toţi membrii familiei. De ce? Nu ştiu”, a arătat Vanghelie.

El a spus că în BPN nu au fost reproşuri la adresa sa, ci discuţii.

“Cred că am avut ghinion să pic în contextul problemelor cu celelalte tipuri de probleme şi atunci am cerut singur să mă autosuspend la pachet”, a specificat Vanghelie.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, marţi, după şedinţa BPN, că Dan Şova, Marian Vanghelie şi Sebastian Ghiță sunt suspendaţi din toate funcţiile deţinute în partid.

„Fiind în campanie electorală, evident că şi problemele de imagine sunt importante şi mai acute decât în celelate momente electorale. În ultimele 24 de ore au fost atacuri de imagine pe o parte dintre colegii noştri din conducerea partidului. Am discutat foarte clar şi cei care au apărut în opinia publică - domnul vicepreşedinte Şova, domnul vicepreşedinte Vanghelie, domnul deputat Ghiţă - toţi trei se vor suspenda din toate funcţiile pe care le au în partid şi la primul Comitet Executiv vom discuta dacă acţiunile lor au prejudiciat în vreun fel sau altul campania electorală”, a spus Ponta, în conferinţa de presă organizată după şedinţa BPN al PSD.

El a arătat că este foarte clar faptul că există slăbiciuni de imagine şi că cei în cauză trebuie să-şi asume responsabilitatea.

„Oamenii ăştia sunt colegii noştri, dar trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru lucruri care nu au de a face cu campania electorală în mod direct. Din acest punct de vedere, sunt suspendaţi din toate funcţiile în partid. E o decizie pe care a luat-o BPN, am propus acest lucru şi am discutat cu aceşti colegi ai mei pentru că vreau ca PSD să fie în continuare nu doar cel mai puternic partid, dar şi cel mai disciplinat, ordonat, responsabil”, a spus Ponta.

Victor Ponta a precizat că deputatul PSD Sebastian Ghiţă a fost suspendat din funcţiile deţinute în partid din cauza faptului că a făcut declaraţii fără mandat din partea conducerii PSD.

„Aseară a făcut declaraţii fără a avea niciun mandat din partea conducerii. Orice coleg care-şi dă cu părerea în public în această perioadă trebuie sancţionat. E o perioadă în care trebuie disciplină, atât”, a spus Ponta.

El a arătat că Ghiţă deţine funcţia de membru al CExN. Potrivit site-ului PSD, Ghiţă este membru al CExN în virtutea faptului că este preşedinte al PSD online.

„De acum l-am tras pe margine şi sunt convins că va respecta disciplina de partid. Dacă nu, pleacă din partid”, a spus Ponta despre Ghiţă.

Întrebat de unde a izbucnit „războiul” dintre Vanghelie şi Ghiţă, Ponta a răspuns: „În niciun caz nu sunt eu cel care vă pot da aceste detalii picante. Sper să îşi facă aceste destăinuri ale vieţii lor după campanie”.

În ceea ce îl priveşte pe Marian Vanghelie, Ponta a precizat că acesta a mai primit avertismente anterior, ca şi alţi colegi.

„Eu le-am dat avertismente şi lor (Ghiţă şi Vanghelie, n.r.) şi altor colegi. Unii au înţeles şi au respectat ordinea şi disciplina, alţiii nu au înţeles, motiv pentru care azi îi suspendăm şi dacă nu se potolesc cu siguranţă că la CExN se vor lua măsuri mai dure”, a spus Ponta.

Pe de altă parte, Ponta a arătat că Şova nu mai este purtător de cuvânt al PSD, această funcţie fiind preluată de Gabriela Firea.

Atât Vanghelie, cât şi Şova, au fost suspendaţi din funcţia de vicepreşedinte PSD.

Întrebat dacă sancţiunea luată de BPN este de suspendare sau cei trei s-au autosuspendat, Ponta a răspuns, râzând: „I-am autosuspendat”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici