Vanghelie, în Piaţa Victoriei: Avem un guvern incapabil şi corupt

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, sâmbătă, la mitingul împotriva Guvernului Boc, care a avut loc în Piaţa Victoriei, că, după 20 de ani de reforme, "România este un stat îndatorat, sărac şi poliţienesc".

34 afișări
Imaginea articolului Vanghelie, în Piaţa Victoriei: Avem un guvern incapabil şi corupt

Vanghelie, în Piaţa Victoriei: Avem un guvern incapabil şi corupt (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Avem un guvern incapabil şi corupt şi trebuie să le spunem să plece acasă. Dacă nu vor înţelege să plece acasă cu bun-simţ, îi vom da noi jos", a spus Vanghelie.

El le-a spus participanţilor la miting că prezenţa lor în Piaţa Victoriei îi va face pe guvernanţi să tremure şi să le curgă "apa pe şira spinării".

"Gata cu jaful, gata cu păcăleala, cu vânătoarea de vrăjitoare", a spus social-democratul, el susţinând că actuala putere a ajuns la guvernare "minţind, păcălind şi jefuind".

Vanghelie a susţinut că în această perioadă se fac 300.000 de concedieri şi că în nicio ţară civilizată nu au fost daţi afară, într-o perioadă de criză, atâţia oameni.

El a susţinut că guvernanţii nu sunt interesaţi să promoveze un stat social, arătând că România are nevoie de protecţie socială.

Liderul organizaţiei PSD Bucureşti a spus că social-democraţii îi vor susţine pe pensionari şi ca punctul de pensie să fie de 45% din salariul mediu pe economie.

"Avem un 1 Mai atipic, aşa cum este această ţară, atipică", a fost de părere Marian Vanghelie, el ţinând să precizeze că, în toate statele civilizate, 1 Mai se sărbătoreşte cu mici, cu bere, cu hamburger.

Pe de altă parte, Marian Vanghelie a subliniat că PSD are obligaţia să sprijine sindicatele, pentru ca prin sindicate să sprijine cetăţenii.

El a mulţumit reprezentanţilor CNSLR Frăţia, sindicatului Sanitas, sindicaliştilor din învăţământ şi pensionarilor pentru prezenţa la această manifestaţie.

De asemenea, la miting au luat cuvântul liderul sindicatului Vulcan şi liderul sindicatului de la Turbomecanica, precum şi Dumitru Chiriţă, preşedintele executiv al Federaţiei "Univers", sindicat naţional din energie, care a spus că manifestarea este una împotriva imposturii regimului Băsescu-Boc, împotriva desfiinţării statului de drept şi împotriva dictaturii Băsescu-Boc.

De o parte şi de alta a scenei instalate în Piaţa Victoriei pentru susţinerea discursurilor au fost amplasate ecrane mari pe care au fost difuzate imagini cu membrii Guvernului, imagini pamflet cu premierul Emil Boc şi cu pinguini. De asemenea, lângă scenă au amplasate bannere pe care se putea citi: "UNU' MAI corupt ca altul" şi "Vrem alt guvern, UNU' MAI corect".

Organizatorii au difuzat melodia "Pinguinul", în care se vorbeşte despre pinguinul care conduce guvernul şi care aduce infernul. În melodie se mai vorbeşte despre pinguinul care conduce o ţară către faliment "câte un pic, pic, pic".

La această manifestare, organizatorii se aşteptau să participe circa 10.000 de protestatari.

Câteva mii de persoane, peste 5.000, conform estimărilor oficiale, membri şi simpatizanţi PSD, au pornit, sâmbătă, în jurul orei 11.30, într-un marş de protest, organizat de PSD Bucureşti, pe traseul Arcul de Triumf - Piaţa Victoriei, cerând demisia Guvernului Boc.

Peste 150 de jandarmi au asigurat ordinea la mitingul organizat de social-democraţi.

Protestatarii au purtat tricouri şi şepci roşii, steaguri roşii cu inscripţia PSD şi pancarte pe care se putea citi: "Vrem UNU' MAI bun", "Românii umiliţi de Boc, "Aţi furat banii de la FMI", "Impozit progresiv = solidaritate socială, Băsescu + Boc = un milion de şomeri", "Fără TVA la alimentele de bază", "Vrem dreptate pentru personalul medical".

Printre participanţii la marş s-au numărat deputaţi PSD, între care Aura Vasile, Rodica Nassar.

Mitingul din Piaţa Victoriei s-a încheiat puţin după ora 13.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici