Vanghelie spune că va participa, în SUA, la o conferinţă alături de Obama şi Netanyahu

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, sâmbătă, înainte de plecarea în Statele Unite, că va participa, în SUA, la invitaţia A.I.P.A.C. (American Israel Public Affairs Committee), la o conferinţă alături de preşedintele american Barack Obama şi de premierul israelian Benjamin Netanyahu.

535 afișări
Imaginea articolului Vanghelie spune că va participa, în SUA, la o conferinţă alături de Obama şi Netanyahu

Vanghelie spune că va participa, în SUA, la o conferinţă alături de Obama şi Netanyahu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Onorez invitaţia pe care am primit-o de la A.I.P.A.C., care este asociaţia evreilor americani, unde participă şi domnul Netanyahu, şi domnul Obama, vor lua şi cuvântul", a spus Vanghelie, la Aeroportul Henri Coandă, înainte de plecarea spre Statele Unite.

El a arătat că pleacă într-o nouă vizită în SUA pentru a se întâlni cu cei care doresc să investească în România.

"Mă interesează întâlnirile cu agenţiile americane care dau credite pentru societăţile comerciale care pot să vină să investească. Mă interesează să am din nou discuţii pentru a încerca să-i aducem pentru investiţia pe care o dorim în cartierul eco din Ghencea", a spus Vanghelie.

El a precizat că va avea o întâlnire şi la Institutul Partidului Democrat din America privind problemele romilor, americanii fiind interesaţi de ceea ce a reuşit să facă până acum în relaţia sa cu Bruxelles-ul pe această temă.

"Încercăm să strângem tot ce înseamnă oameni de valoare din România, ca să putem să influenţăm într-un fel sau altul pozitiv pe cei care sunt interesaţi din America să vină să facă investiţii. Colaborarea cu America, de acum încolo, trebuie să fie mult mai importantă, după ceea ce se întâmplă cu scutul antirachetă", a opinat Vanghelie.

El a precizat că vizita sa în America este "o chestie de normalitate".

"Ce vreau să fac trebuie să facă mult mai mulţi politicieni. E o chestie de normalitate, lăsând glumele deoparte, în România. Că glumim şi am rămas cu glumele. Restul nu mai reuşim să facem nimic. Nu plec în America doar ca să mă duc să mă plimb câteva zile, să vin înapoi şi să fac 30 de ore dus şi întors", a spus Vanghelie.

El a arătat că nu are emoţii în ceea ce priveşte întâlnirea cu Barack Obama.

"Eu sunt emoţionat în fiecare zi, să ştiţi", a spus Vanghelie.

Întrebat ce va face dacă îl prinde "sfârşitul lumii" în zbor spre America, primarul Sectorului 5 a arătat că va identifica o soluţie.

"Înseamnă că voi printre puţinii care scapă. Găsesc o soluţie, că nu dispare toată lumea", a spus Vanghelie.

El a precizat, răspunzând unei alte întrebări, că exersarea limbii engleze face parte dintr-o altă etapă, apreciind că va ajunge şi acolo.

"Lăsaţi. Asta e altă etapă, ajungem acolo", le-a spus Vanghelie jurnaliştilor.

Alături de Marian Vanghelie au plecat în SUA şi Cozmin Guşă, Georgian Pop, Oana Niculescu Mizil şi Ioan Enciu.

Delegaţia de parlamentari şi europarlamentari ai PSD Bucureşti, condusă de preşedintele organizaţiei Marian Vanghelie, se va afla la Washington în perioada 21-26 mai.

Marian Vanghelie a mai făcut o vizită în capitala SUA în cursul primăverii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici