Variantă de rezervă dacă în PDL nu e agreat premier independent: Rămâne Boc dar se remaniază Guvernul

Lipsa de susţinere în PDL privind opţiunea preşedintelui Traian Băsescu pentru un premier independent ar putea conduce la soluţia menţinerii lui Emil Boc la şefia Guvernului, dar însoţită de o remaniere a Cabinetului, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid.

22 afișări
Imaginea articolului Variantă de rezervă dacă în PDL nu e agreat premier independent: Rămâne Boc dar se remaniază Guvernul

Variantă de rezervă dacă în PDL nu e agreat premier independent: Rămâne Boc dar se remaniază Guvernul (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Încă din timpul întâlnirii de luni seară, de la Vila Lac 1, dintre preşedintele Traian Băsescu şi liderii PDL, au apărut informaţii privind lipsa de susţinere pentru varianta premierului independent, argumentul fiind acela că un asemenea Cabinet nu va avea sprijin parlamentar. Sursele citate au declarat pentru MEDIAFAX că în favoarea unui premier tehnocrat s-au pronunţat Sulfina Barbu, Anca Boagiu şi Roberta Anastase, în timp ce opozanţii acestei idei l-au propus pe Vasile Blaga.

Conform surselor citate, Băsescu ar fi replicat: "Nu o să schimb un premier preşedinte de partid cu un secretar general al partidului".

Aceleaşi surse mai afirmă că Traian Băsescu le-ar fi spus liderilor PDL că un premier politic mai bun ca Emil Boc nu poate fi, acesta fiind motivul pentru care preferă un tehnocrat.

Totodată, secretarul general al PDL Vasile Blaga a declarat, luni seară, la TVR, că pentru a căuta înlocuitor pentru Emil Boc la şefia Guvernului este nevoie ca acesta să demisioneze, fostul ministru de Interne precizând că acest lucru nu s-a întâmplat. Demisia este sigura modalitate prin care Boc poate părăsi funcţia, potrivit Constituţiei, şeful statului neputându-l revoca pe primul-ministru.

O nouă întâlnire, de această dată între şeful statului şi parlamentarii PDL, ar urma să aibă loc marţi, la ora 14.00. Luni, voci din rândurile parlamentarilor PDL criticau faptul că aceştia nu sunt informaţi în legătură cu discuţiile privind eventuala desemnare a unui alt premier.

Lideri ai PDL au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că începând de duminică au avut loc mai multe întâlniri între şeful statului şi reprezentanţi ai formaţiunii şi că din discuţiile cu Traian Băsescu ar rezulta că "se caută un premier independent în locul lui Emil Boc".

Luni seară în presă au fost vehiculate mai multe nume de posibili premieri independenţi, printre care Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu, Lucian Croitoru şi Călin Georgescu.

Întâlnirea dintre Băsescu şi liderii PDL de luni seară a durat peste şase ore.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici