Varujan Vosganian, despre protestele recente: Am participat la numeroase mitinguri în anii '90, dar noi nu ne-am întrecut în obscenităţi

Deputatul ALDE, Varujan Vosganian, a scris, miercuri, pe Facebook că în anii '90 a participat la numeroase mitinguri pentru susţinerea liderilor Corneliu Coposu, Ion Raţiu, Radu Câmpeanu, însă fără a se întrece în „obscenităţi”, făcând referire la protestele care au loc în România.

519 afișări
Imaginea articolului Varujan Vosganian, despre protestele recente: Am participat la numeroase mitinguri în anii '90, dar noi nu ne-am întrecut în obscenităţi

Vosganian: Am participat la numeroase mitinguri în anii 90, dar noi nu ne-am întrecut în obcenităţi.

„Am participat la numeroase mitinguri în anii '90. Protestam împotriva unor alegeri incorecte şi a ascensiunii nelegitime a Frontului Salvării Naţionale. Protestele noastre erau promonarhice, antiprezidenţiale, antiguvernamentale”, a scris deputatul ALDE Varujan Vosganian.

Parlamentarul a mai spus că la mitingurile la care participa în acea perioadă oamenii nu se întreceau în „obscenităţi”, nu ameninţau cu moartea şi nu aduceau „copiii să joace şotron pe feţe de oameni”.

„Noi nu ne-am întrecut în obcenităţi, nu am proferat ameninţări cu moartea, nu am aruncat cu pietre în oamenii de ordine şi cu cutii de vopsea în sedii de partid, nu ne-am adus copiii să joace şotron pe feţe de oameni şi să asculte tot felul de blestemăţii strigate de părinţii lor, nu am cântat cântece despre puşti Kalaşnikov şi cocktailuri Molotov, nu am urinat pe gardurile partidelor”, a mai scris deputatul ALDE.

Varujan Vosganian susţine că toate aceste lucruri nu aveau loc „pentru că Regele nostru, Corneliu Coposu, Ion Raţiu, Radu Câmpeanu şi ceilalţi lideri politici şi civici ai vremii nu ne-ar fi permis” - cu atât mai puţin n-ar fi încurajat drept „rafinamente sublime”, „libertăţi de expresie” şi „angajamente civice” - asemenea gesturi.”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici