Vasile Blaga a avut un schimb de replici cu Mihai Voicu la audierile de la Comisii

Candidatul pentru postul de ministru al Dezvoltării Regionale, Vasile Blaga a avut, miercuri, la audierea în Comisiile de specialitate, un schimb de replici cu deputatul PNL Mihai Voicu, liberalul spunând că repartizarea la primării a fondurilor pentru infrastructură a fost una politică.

16 afișări
Imaginea articolului Vasile Blaga a avut un schimb de replici cu Mihai Voicu la audierile de la Comisii

Vasile Blaga a avut un schimb de replici cu Mihai Voicu la audierile de la Comisii (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Sunt convins că, fără ştirea dumneavoastră, repartizarea fondurilor în teritoriu a fost motiv de şantaj politic cu prilejul ultimelor alegeri europarlamentare. Reprezentanţi ai PDL condiţionau aceste repartizări de fonduri de acordarea unor voturi pe lista PDL. Repartizarea a fost politică", a afirmat Voicu.

Vasile Blaga a replicat că anul trecut primarii PDL au primit 4% sau 6% din fondurile repartizate de Guvernul Tăriceanu, chiar dacă aceşti primari reprezentau 60% din total edililor.

Parlamentarii PSD şi PNL i-au pus mai multe întrebări lui Vasile Blaga în legătură cu repartizarea fondurilor pentru infrastructura locală, cu reabilitarea blocurilor, cu dezechlibrele dintre zonele de dezvoltare regională şi despre turism, în timp ce deputaţii şi senatorii PDL au luat cuvântul doar pentru a-l sprijini pe Blaga.

Vasile Blaga a afirmat că în acest an au fost reabilitate 1097 de blocuri, care au 43.000 de apartamente. Sumele alocate pentru reabilitarea blocurilor este de 17 ori mai mare decât în toţi cei 8 ani de până acum, a adăugat Blaga la audieri, arătând că "acest program îşi face datoria".

El a mai spus că 99% din bugetul Ministerului Dezvoltării este alocat pentru investiţii şi că, pe perioada de nouă luni, execuţia bugetară este realizată în proporţie de 99%, iar, până la sfârsitul anului, aceasta va fi de 100%.

Blaga a mai precizat că intenţionează ca activitatea de turism să rămână separată de dezvoltarea regională.

"În ceea ce priveşte capitolul de turism, sigur că noi ne propunem cinci obiective generale, în primul rând o creştere a circulaţiei şi a numărului de turişti în România şi din acest punct de vedere urmărim să îi determinăm pe români să îşi petreacă vacanţele în ţară, dar şi un număr mai mare de români să viziteze ţara. De asemenea, punem un accent deosebit pe creşterea competitivităţii în turism şi vom utiliza fonduri şi ale UE", a spus Blaga.

El a arătat că doreşte să crească şi numărul de locuri de muncă în turism şi impactul turismului asupra PIB.

"Promovarea Turismului beneficiază de fonduri mari pe Programul Operaţional Regional, de 70 mil euro, actualul program îl vom derula până la 31 decembrie, în continuare o să utilizăm fonduri europene pentru promovarea lui", a mai spus Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici