Vasile Blaga: Boc s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului PNL pentru Primăria Cluj-Napoca

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, că Emil Boc s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului liberal pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca.

416 afișări
Imaginea articolului Vasile Blaga: Boc s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului PNL pentru Primăria Cluj-Napoca

Vasile Blaga şi Emil Boc (Foto: Sebastian Sascau / Mediafax Foto)

Blaga a fost întrebat, după şedinţa BPN, dacă s-au lămurit lucrurile în ceea ce priveşte candidatura pentru Primăria muncipiului Cluj-Napoca, respectiv dacă Emil Boc va mai candida din partea PNL pentru funcţia de primar.

"Am avut aseară o discuţie cu dânsul şi am văzut şi lista de azi dimineaţă prezentată de Cluj. Da, s-a înscris în cursă, sigur că eu l-am înţeles pe domnul Boc, are o problemă că lumea a spus că el condiţionează... nu condiţionează, este o problemă mai complicată legată de situaţia gunoaielor menajere de acolo, nu se termină o lucrare care este pe fonduri europene, el îşi rezolvă o problemă temporar, o rampă temporară, îl ajută în acest sens - şi mulţumesc - domnul primar din Oradea. Lucrurile sunt OK", a răspuns copreşedintele PNL.

Copreşedintele PNL Cluj Daniel Buda declara, luni, că Emil Boc a anunţat atât conducerea PNL Cluj, cât şi conducerea naţională a partidului că, în acest moment, este preocupat doar de problemele proiectelor cu fonduri europene de 150 de milioane de euro şi deşeurilor şi apreciază că ar fi prematură evaluarea unei candidaturi ferme.

Daniel Buda a declarat corespondentului MEDIAFAX că abordarea lui Emil Boc este una responsabilă, în condiţiile în care acesta înţelege că sunt chestiuni care trebuie întâi rezolvate pentru a se continua o bună gospodărire a municipiului Cluj-Napoca.

"PNL nu pune, luni, candidaţii la alegerile locale, este o inventariere a potenţialilor candidaţi. Emil Boc a anunţat atât conducerea PNL Cluj, cât şi conducerea naţională a partidului că, în acest moment, este preocupat doar de problemele proiectelor cu fonduri europene de 150 de milioane de euro şi deşeurilor şi apreciază că ar fi prematură evaluarea unei candidaturi ferme. Este o abordare absolut responsabilă din partea actualului primar, dincolo de rigorile interne ale PNL, care înţelege că sunt chestiuni care trebuie rezolvate pentru a se putea continua o bună gospodărire a municipiului Cluj-Napoca. Este un comportament de om responsabil, vrea întâi să rezolve problemele stringente ale oraşului. Abordarea este urmare a experienţei administrative a lui Emil Boc", a spus Buda.

El consideră că, în perioada următoare, Boc va rezolva problema deşeurilor şi va duce la bun sfârşit proiectele cu fonduri europene, astfel încât va candida anul viitor pentru un nou mandat.

Singura persoană care şi-a depus candidatura în cadrul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca este actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan. El şi-a depus candidatura şi pentru Consiliul Judeţean Cluj, pentru a figura pe lista de consilieri judeţeni, dar şi pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj, deşi acest lucru nu s-a cerut, întrucât nu este o funcţie aleasă de electorat, în condiţiile în care, în 2016, şeful CJ va fi ales din rândul consilierilor.

Săptămâna trecută, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, spunea că nu a luat nicio decizie privind o nouă candidatură la Primărie, adăugând că este preocupat de problemele oraşului, precum cele privind ridicarea deşeurilor menajere sau gestionarea proiectelor europene în valoare de 150 de milioane de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici