Vasile Blaga, convins că va câştiga alegerile pentru preşedinţia PDL

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminică, la Oradea, că are convingerea că va câştiga alegerile pentru preşedinţia partidului şi că votul delegaţilor trebuie să fie secret, deoarece acest lucru este prevăzut în statutul partidului.

644 afișări
Imaginea articolului Vasile Blaga, convins că va câştiga alegerile pentru preşedinţia PDL

Vasile Blaga, convins că va câştiga alegerile pentru preşedinţia PDL (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Vasile Blaga s-a întâlnit, duminică dimineaţă, cu peste 200 de membri ai Colegiului Director al PDL Bihor, primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni, precum şi şefi de servicii guvernamentale deconcetrate din judeţ, la finele reuniunii afirmând că are convingerea că va reuşi să câştige alegerile pentru funcţia de preşedinte al partidului şi că moţiunea sa va fi viitorul program politic al formaţiunii.

"Sper că a fost o întâlnire reuşită. Sigur, nu e un secret că aici ne bucurăm de mult sprijin, dar dealtfel noi credem că am reuşit să convingem foarte mulţi colegi în toată ţara şi că vom câştiga preşedinţia partidului, iar programul nostru va fi cel pe care partidul îl va urma în perioada viitoare", a declarat Vasile Blaga după întâlnirea cu membrii PDL Bihor.

Întrebat cât de important va fi caracterul secret al votului şi dacă la Convenţia Naţională a PDL se va vota în ordinea alfabetică a delegaţilor ori după ordinea organizaţiilor judeţene, Blaga a afirmat că în mod categoric votul va fi unul secret, deoarece acesta este reglementat în statutul partidului.

În acelaşi timp, însă, secretarul general al PDL şi-a exprimat şi regretul de a nu fi reuşit să impună ca la Convenţie să participe un număr mai mare de delegaţi.

"Am văzut discuţii pe tema asta. Sigur, aţi văzut cum au evoluat lucrurile, începând de la numărul de participanţi - noi nu am cerut decât să participe toţi cei care vor intra în prima linie a anului electoral viitor, primari, viceprimari, preşedinţi de consilii judeţene. Noi avem 1.069 de primari… Dar votul este secret, scurt ca bună ziua. Acest lucru este prevăzut în statutul partidului, inclusiv faptul că niciun preşedinte de organizaţie nu poate să-i dea dispoziţie nimănui cum să voteze. Votul este imperativ, deci se va vota secret", a declarat secretarul general al PDL, Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici