Vaslui: Jumătate din consilierii PDL vor fi excluşi din partid după ce au votat bugetul propus de PSD

Jumătate din cei opt consilieri PDL din cadrul Consiliului Local (CL) Vaslui vor fi excluşi din partid după ce, la ultima şedinţă de consiliu, au votat în favoarea proiectului de buget pe 2012 propus de către primarul social-democrat al municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

508 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Jumătate din consilierii PDL vor fi excluşi din partid după ce au votat bugetul propus de PSD

Vaslui: Jumătate din consilierii PDL vor fi excluşi din partid după ce au votat bugetul propus de PSD (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Conducerea organizaţiei judeţene Vaslui a PDL a solicitat excluderea din partid a patru consilieri locali proprii din cadrul CL Vaslui pentru nerespectarea unei decizii a Biroului Local al partidului care prevedea ca aceştia să nu voteze bugetul de venituri şi cheltuieli al Primăriei Vaslui pentru anul în curs, propus de primarul PSD Vasile Pavăl.

Fără a respecta disciplina de partid, cei patru consilieri PDL - Doru Huşanu, Gheorghe Alexandru, Neculai Petrişor şi Ioan Păun - au votat "pentru" bugetul Primăriei Vaslui, alături de consilierii PSD, PNL şi PRM.

"Am fost informat de către liderul consilierilor locali PDL din cadrul CL Vaslui cu privire la faptul că patru consilieri au votat «pentru» bugetul pe 2012 propus de primarul Vasile Pavăl, încălcând astfel decizia Biroului Local al Organizaţiei Municipale Vaslui. În consecinţă, am solicitat demararea procedurilor de analiză şi excludere a celor patru consilieri din partid", a declarat, marţi, preşedintele organizaţiei judeţene Vaslui a PDL, Dan Marian.

Odată cu excluderea din partid a celor patru consilieri, aceştia îşi vor pierde automat, conform legii, şi posturile de consilieri, urmând ca locurile lor să fie luate de alte patru persoane aflate pe lista de consilieri PDL votată la alegerile locale din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici