Vass a susţinut, în faţa democrat-liberalelor din Sectorul 5, introducerea "cotei minimale de gen"

Consilierul pe probleme economice al premierului, Andreea Paul Vass, a participat, joi, la o întâlnire cu femeile PDL din Sectorul 5, în faţa cărora a pledat pentru introducerea "cotei minimale de gen" în politică şi şi-a prezentat cartea "Forţa politică a femeilor".

784 afișări
Imaginea articolului Vass a susţinut, în faţa democrat-liberalelor din Sectorul 5, introducerea "cotei minimale de gen"

Vass a susţinut, în faţa democrat-liberalelor din Sectorul 5, introducerea "cotei minimale de gen" (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Andrea Paul Vass a precizat că doar 10% dintre parlamentari şi 3% dintre primari sunt femei şi Guvernul are doar două doamne ministru.

"Cota minimală de gen înseamnă să dai şansa ca la linia de start într-o competiţie electorală să apară şi domni şi doamne", a spus Paul Vass.

În opinia acesteia, faptul că toate partidele sunt conduse de bărbaţi arată că şansa de a participa la o cursă electorală "ţine de voinţa acestor domni".

"Competenţa nu are gen. Cea mai bună şi echilibrată soluţie pe care eu am găsit-o este cota minimală de gen. Aproape 52% din populaţie e de gen feminin şi doar 10% sunt femei parlamentar. Cât vreţi să mai aşteptaţi, doamnelor, ca să decideţi în politică?", le-a spus Andrea Paul Vass femeilor democrat-liberale din sectorul 5.

Ea a mai arătat că "în spatele ministrului Funeriu este doamna Oana Badea" şi a precizat că ţările care au o cotă minimală de gen au cel mai scăzut indice al corupţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici