Viaţa şi opera Guvernului Orban

  • Guvernul PNL a fost de trei ori în faţa Parlamentului, pentru învestire
  • PNL a recurs şi la scheme: Cîţu premier
  • Orban 3 s-a instalat la Palatul Victoria ca guvern de pandemie
625 afișări
Imaginea articolului Viaţa şi opera Guvernului Orban

Viaţa şi opera Guvernului Orban

Cabinetul Orban are deja o istorie, deşi nu e de multe luni la guvernare. În timp ce în Parlament se joacă actul final al moţiunii de cenzură, te opresc o clipă să-ţi amintesc cine este Guvernul Orban, ce înseamnă şi ce a făcut pentru tine.   

Prima dată a fost învestit pe 4 noiembrie, asta după ce PNL a demis Guvernul Viorica Dăncilă. Surprinzător sau nu, Orban a convins şi parlamentari  PSD şi Pro România să-l voteze.

Orban 1 a fost un guvern minoritar cu o viaţă scurtă, doar 3 luni şi o zi. Prima guvernare a fost presărată cu asumări de răspundere. PSD nu a vrut să-l lase pe Ludovic Orban mult la Palatul Victoria. Ca să scape de el, social-democraţii au depus o moţiune de cenzură după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

Orban a fost demis în Parlament. Cu gândul la alegerile parlamentare anticipate, Klaus Iohannis şi liderii PNL au vrut să profite de situaţie şi să-şi atingă scopul. Florin Câţu a fost propus pentru Palatul Victoria, spre stupoarea tuturor. Planul era aşa: Guvernul pică de două ori şi se pot declanşa anticipatele. Cum în politică nu poţi avea scerete, însă, Opoziţia a aflat strategia şi era gata să învestească Guvernul Cîţu. Finalul îl ştiti cu toţii. Cu jumătate de oră înaintea votului, aflam că viitorul premier Florin Cîţu şi-a depus mandatul.

A venit pandemia, aşa că s-au dus şi gândurile de anticipate. Era nevoie de învestirea unui Guvern, cât mai repede. Cu jumătate din Parlament şi  cu tot Guvernul în izolare, Iohannis a făcut consultări online. Surpriză, tot Orban propunere de premier. Pe repede-înainte, pe 14 martie, Guvernul PNL 3 se instala, din nou, la Palatul Victoria. Social democraţii au acceptat. "România trebuie să aibă urgent un guvern funcţional", a explicat Marcel Ciolacu atunci. Guvernul şi-a început mandatul în plină pandemie şi tot în plină pandemie, PSD, ALDE şi Pro România vor să-l trimită acasă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici