Vicepremierul Paul Stănescu: Frans Timmermans să ne spună punctual cu ce este obstrucţionată justiţia

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, marţi, la Parlament, că Frans Timmermans ar trebui să spună „punctual” cum anume obstrucţionează justiţia legile adoptate în Parlament şi care au fost declarate constituţionale de CCR.

675 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Paul Stănescu: Frans Timmermans să ne spună punctual cu ce este obstrucţionată justiţia

Vicepremierul Paul Stănescu: Frans Timmermans să ne spună punctual cu ce este obstrucţionată justiţia

„Apreciez foarte mult ce a spus ministrul Justiţiei, să discutăm punctual anumite lucruri, să vedem dacă legile Justiţiei pe care noi le-am votat în Parlament sunt în regulă. Deci, în momentul în care Parlamentul a votat aceste legi, CCR a spus că sunt constituţionale, eu cred că domnul Timmermans şi cu toţi cei de la Bruxelles ar trebui să ne spună lucruri punctuale cu ce este obstrucţionată justiţia”, a declarat, marţi, la Parlament, vicepremierul Paul Stănescu, întrebat cum comentează afirmaţiile prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre România.

Stănescu a adăugat că „Bruxelles-ul este politic” şi că legile justiţiei sunt în regulă din moment ce au trecut de filtrul CCR.

„Bruxelles-ul este politic şi PSD este unul dintre cele mai mari partide sau cel mai mare partid dintre toate ţările UE, probabil că nu pică bine la Bruxelles. Şi atunci nu cred că trebuie să se amestece cineva în treburile interne ale unei ţări în momentul în care poporul, prin reprezentanţii săi, a stabilit un anumit lucru. Şi eu cred că, din moment ce CCR a spus că lucrurile sunt constituţionale, este în regulă”, a precizat vicepremierul.

Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, a exprimat preocupare, luni seară, în legătură cu reformarea legilor justiţiei în România şi a formulat semne de întrebare privind procedura care a condus la demiterea procurorului-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

"Suntem cu toţii conştienţi că iniţiativele decise de autorităţile române începând din 2017 în privinţa reformării legilor justiţiei, a codurilor penale şi procedurile referitoare la sistemul judiciar au condus la preocupări (...) atât în România, cât şi la nivel internaţional", a declarat Frans Timmermans, comisar UE pentru Reglementări, Relaţii Interinstituţionale, Stat de Drept şi Carta Drepturilor Fundamentale, la dezbaterea organizată pe tema situaţiei din România în Comisia Parlamentului European pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE).

CITEŞTE continuarea în PAGINA 2

 

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici