Vicepremierul Republicii Moldova, la întâlnirea cu Iohannis: Drumul nostru la Bruxelles trece prin Bucureşti

Preşedintele Klaus Iohannis a primit-o, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Natalia Gherman, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, în cadrul întâlnirii aceasta afirmând că ”drumul Republicii Moldova la Bruxelles trece prin Bucureşti”.

667 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Republicii Moldova, la întâlnirea cu Iohannis: Drumul nostru la Bruxelles trece prin Bucureşti

Vicepremierul Republicii Moldova, la întâlnirea cu Iohannis: Drumul nostru la Bruxelles trece prin Bucureşti (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / Radu Ştefan)

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, viceprim-ministrul moldovean Natalia Gherman a reafirmat în cadrul întâlnirii cu preşedintele Klaus Iohannis hotărârea Guvernului de la Chişinău de a continua parcursul proeuropean al ţării.

”Ministrul moldovean a adresat mulţumiri domnului Preşedinte Klaus Iohannis pentru susţinerea puternică în acest demers acordată de România Republicii Moldova. Drumul nostru la Bruxelles trece prin Bucureşti", a spus ministrul, adăugând că, în prezent, România este principalul partener comercial al Republicii Moldova, potrivit sursei citate.

De asemenea, preşedintele României a asigurat Guvernul de la Chişinău de cooperarea şi solidaritatea României.

În plus, şeful statului a salutat începerea, de azi, a livrării de gaz românesc către Republica Moldova prin gazoductul Iaşi-Ungheni, ca un semn concret şi substanţial al sprijinului acordat Republicii Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici