Vicepreşedinte ALDE: Revocarea şefei DNA reprezintă închiderea unei etape

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea consideră că revocarea semnată de preşedintele Klaus Iohannis pentru şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, este un gest care ar fi trebuit făcut, respectându-se Constituţia, chiar de la propunerea înaintată de ministrul Justiţiei Tudorel Toader.

500 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte ALDE: Revocarea şefei DNA reprezintă închiderea unei etape

Vicepreşedinte ALDE: Revocarea şefei DNA reprezintă închiderea unei etape

„Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un gest normal, înscris în rigorile constituţionale, pe care trebuia să îl facă în urmă cu câteva luni, încă de la propunerea de revocare înaintată de ministrul Justiţiei. Ştim că i-a fost teribil de greu, dar măcar, într-un ultim ceas, a respectat Constituţia. Şi preşedintele Klaus Iohannis şi mulţi alţii şi-au dat cu părerea. Şi despre legile justiţiei şi despre modificările, normale şi necesare, pe codurile penale. Chiar dacă nu perfecte, dar oricum mai bune decât înainte. Foarte mulţi au spus că lupta împotriva corupţiei va fi distrusă, alţii că Iohannis trebuie suspendat imediat. Un lucru este cert: foarte mulţi dintre comentatori nu cunosc nici fenomenul, nici legislaţia, nici Constituţia, nici acquis comunitar. Ne-am împărţit, bizar, în două tabere violente, acide, care nu mai dezbat, ci împart", transmite, vicepreşedinte ALDE Andrei Gerea, într-un comunicat de presă.

Acesta spune că este inacceptabil ca lupta împotriva corupţiei să ascundă în subsidiar implicarea în jocul politic.

"Din punctul nostru de vedere, semnarea de către preşedintele Klaus Iohannis a ordinului de revocare al doamnei Kovesi de la DNA este finalizarea unei prime etape. Pentru că, aşa cum spuneam, dezideratul ALDE nu era să fie schimbată şefa DNA. Dezideratul ALDE este să avem o justiţie eficientă în care hoţii să stea în puşcărie, iar cei oneşti să fie feriţi de abuzuri. Iar cei care abuzează, indiferent că sunt ei „băieţi buni” sau „băieţi răi”, să plătească! Doamna Kovesi, conform tuturor semnalelor, dovezilor, unele fie ele şi parţiale, dincolo de anumite aspecte pozitive, a adus grave prejudicii în primul rând luptei împotriva corupţiei şi apoi DNA-ului. Decapajul instituţional şi protocoale secrete - derapaje extrem de grave în orice stat democratic - au permis altor procurori să facă abuzuri. Dosarele intrau în lucru în general atunci când trebuia politic, nu conform normelor juridice. Execuţia publică a unor ţinte care apoi au fost achitate definitiv. Sunt doar câteva, dar şi printre cele mai importante critici care, la o adică, pot căpăta şi alte aspecte în codul penal", mai transmite vicepreşedintele ALDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici