Vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaţilor: E de neînţeles numirea lui Mihai Chirică în funcţia de secretar de stat în MapN. Acesta este cercetat în cazul protestelor din 10 august

Vicepreşedintele Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaţilor Ovidiu Raeţchi, a afirmat, luni pe Facebook, că nu înţelege numirea în funcţia de secretar de stat în MapN a lui Mihai Chirică, în prezent cercetat pentru reprimarea violentă a manifestaţiilor din 10 august.

2513 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaţilor: E de neînţeles numirea lui Mihai Chirică în funcţia de secretar de stat în MapN. Acesta este cercetat în cazul protestelor din 10 august

Preşedintele Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaţilor: E de neînţeles numirea lui Mihai Chirică în funcţia de secretar de stat în MapN. Acesta este cercetat în cazul protestelor din 10 august

„Este de neînţeles decizia premierului Viorică Dăncilă de numire în funcţia de secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale a domnului Mihai Dan Chirică, până acum secretar de stat în Ministerul de Interne, cunoscut că un apropiat al ministrului Carmen Dan, dar mai ales pentru implicarea în reprimarea protestelor de pe 10 august. Este de neînţeles din două motive: În primul rând, domnul Chirica este cercetat pentru reprimarea violentă a manifestaţiilor din 10 august. Iar Armată Română, aşa cum am mai spus, ar trebui ţinută departe de orice legătură cu momente tensionate din relaţia forţelor de ordine cu societatea civilă”, a scris Ovidiu Raeţchi, luni pe Facebook.

Deputatul PNL a susţinut că „este absurd” că unul dintre responsabilii violenţelor din 10 august este pus la conducerea Ministerului Apărării.

„E suficient faptul că fostul ministru al Apărării, domnul Fifor, a intervenit în 11 august, total neinspirat, pentru a felicită şi încuraja Jandarmeria (care tocmai băgase în spital, fără discriminare, sute de cetăţeni români şi străini). Faptul că acum unul dintre principalii responsabili pentru reprimare a fost cooptat în conducerea ministerului Apărării, în condiţiile în care este în continuare cercetat, este pur şi simplu absurd”, a adăugat Raeţchi.

Al doilea argument pentru care Mihai Chirică nu ar trebui să fie pus în funcţia de secretar de stat în MapN este, potrivit deputatului liberal, lipsa de experienţă în domeniul apărării naţionale.

„În al doilea rând, domnul Chirica provine din sistemul de ordine publică, lucrând în Poliţie, fără experienţă în domeniul apărării naţionale. E vorba de o expertiză radical diferită. Singură ipoteză plauzibilă pentru această decizie bizară este interesul lui Liviu Dragnea pentru programul de modernizare a Armatei Române. Fără a avea nicio atribuţie instituţională directă, Liviu Dragnea doreşte să supervizeze (de ce?) licitaţiile vitale pentru Armată Română. Iar lungă să colecţie de dosare penale nu anunţa nimic bun din acest punct de vedere”, a conchis Raeţchi.

Pe 26 septembrie, Mihai Dan Chirică, pe atunci secretar de stat în MAI, s-a prezentat la sediul Parchetului General pentru a fi audiat în dosarul protestului din 10 august. Subordonatul de atunci al lui Carmen Dan a fost pus sub acuzare, pentru complicitate la abuz în serviciu şi participaţie improprie la purtare abuzivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici