Vicepreşedinte PNL: Adevăraţii ţărănişti nu pot sta alături de călăii lui Maniu şi Mihalache

Florin Roman a transmis că, la Congresul Partidului Naţional Ţărănescu Maniu-Mihalache de la Alba Iulia, 24 de filale ale „autenticilor ţărănişti” să susţină lupta anti-PSD şi să îl îndepărteze pe Aurelian Pavelescu, liderul PNŢCD care a încheiat protocol pentru susţinerea listei PSD la alegeri.

592 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte PNL: Adevăraţii ţărănişti nu pot sta alături de călăii lui Maniu şi Mihalache

Vicepreşedinte PNL: Adevăraţii ţărănişti nu pot sta alături de călăii lui Maniu şi Mihalache

„Astăzi (sâmbătă - n.r.), la Alba Iulia, oraşul în care s-a născut România Mare, a avut loc congresul Partidului Naţional Ţărănesc Maniu-Mihalache, continuatorul de drept al ţărăniştilor lui Corneliu Coposu. 24 de filiale ale autenticilor ţărănişti au reacţionat la actul de trădare a lui Aurelian Pavelescu, cel numit impostor, şi care a pus un partid istoric la «brelocul» lui Liviu Dragnea. Pavelescu este acuzat ca şi-a vândut sufletul urmaşilor lui Visinski, cei care i-au întemniţat şi ucis în puşcării pe Iuliu Maniu, Ion Mihalache şi alţi mari lideri ţărănişti, cu un singur scop: acela de a fi susţinut de Dragnea pentru postul de Avocat al poporului, pe care Ciorbea îl eliberează in vara, ca urmare a pensionarii”, a afirmat Florin Roman, printr-un comunicat de presă.

Vicepreşedintele PNL a adăugat că cei prezenţi la Congresul Partidului Naţional Ţărănescu Maniu-Mihalache l-au catalogat pe Aurelian Pavelescu ca fiind un „impostor”.

„La Alba Iulia, autentici ţărănişti in frunte cu Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timisoarei, foşti senatori şi deputaţi, lideri judeţeni ai ţărăniştilor din ţara au convenit sa continue pe linia trasată de Corneliu Coposu, să susţină lupta antipesede şi să funcţioneze sub noua titulatură până la îndepărtarea lui Pavelescu, căruia nu i s-a pomenit numele, fiind catalogat ca «impostorul» sau «purtătorul de ştampila». Autenticii ţărănişti, Adevăraţii urmaşi ai liderilor ţărănişti întemniţaţii şi ucişi la Sighet, Poarta Alba, Piteşti, Aiud, Gherla, Râmnicu Sărat, etc de urmaşii comuniştilor, prin PSDragnea, au luat decizia de a convinge toţi ţărăniştii din ţara că un partid istoric care a făcut Unirea, alături de liberali, nu poate sta la masa cu urmaşii călăilor lor”, a completat Roman.

Liberalul i-a îndemmnat pe ţărăniştii autentici să lupte cu impostorii şi „regimul toxic instaurat de clica lui Liviu Dragnea”.

„E un blestem pentru aceasta ţara, ca la 100 de ani de la Marea Unire, România sa fie condusă de cei care au rădăcini puternice in regimurile Petru Groza şi Ceauşescu. De la Alba Iulia, din Capitala Marii Uniri, autentici ţărănişti au dat din nou semnalul de lupta împotriva unui regim totalitarist, instaurat de Dragnea. PNL saluta decizia demnă a urmaşilor lui Maniu, Mihalache, Coposu din PNT Maniu-Mihalache şi îi cheamă pe toţi ţărăniştii autentici, din nou, la lupta împotriva impostorilor şi a regimului toxic, instaurat de clica lui Liviu Dragnea!”, a conchis vicepreşedintele PNL.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, joi, că Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi Partidul Ecologist Român susţin lista PSD la europarlamentare. Liderul social-democraţilor a adăugat că recomandarea PNŢCD a fost ca pe lista PSD să fie şi preotul Cristian Terheş (acesta ocupă locul 4).

Decizia liderului PNŢCD a fost criticată de reprezentanţii Fundaţiei Corneliu Coposu care au susţinut că „aşa-zisul protocol PSD-PNŢCD este lovit de nulitate în faţa istoriei”.

În replică, Aurelian Pavelescu a afirmat că partidul nu va reacţiona la atacuri, în contextul anunţului privind susţinerea listei PSD la europarlamentare, pe care se află şi Christian Terheş. Liderul formaţiunii a precizat că nu va reacţiona pentru că ştie mai bine ca oricine „manualul KGB de propagandă”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici