Vicepreşedinte PSD: Ştirbu mi-a spus că Ponta nu e de acord cu nominalizarea sa la Cultură. Reacţia premierului

Vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, care conduce şi Consiliul Judeţean Olt, a declarat, pentru "Gândul" că l-a sunat pe Gigel Ştirbu pentru a-l felicita pentru nominalizarea la Cultură, iar acesta i-a dezvăluit că premierul Victor Ponta nu a fost de acord cu numirea sa ca ministru.

1331 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte PSD: Ştirbu mi-a spus că Ponta nu e de acord cu nominalizarea sa la Cultură. Reacţia premierului

Gigel Stirbu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Liderul PSD, premierul Victor Ponta precizează pentru MEDIAFAX că nu este corect să îi fie invocată acum o poziţie legată de numirea la Ministerul Culturii a lui Gigel Ştirbu, explicând că tot ceea ce ştie la acest moment este că Ştirbu a fost propus de PNL şi abia luni va avea o discuţie cu acesta.

Şeful Guvernului a transmis această precizare după ce vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, care conduce şi Consiliul Judeţean Olt, a declarat, pentru "Gândul", că l-a sunat pe Gigel Ştirbu pentru a-l felicita pentru nominalizarea la Cultură, iar acesta i-a dezvăluit că premierul Victor Ponta nu a fost de acord cu numirea sa ca ministru.

"Deocamdată, sunt plecat şi luni o să discut şi eu, prima dată, cu domnul Ştirbu. Tot ce ştiu astăzi este că a fost propus de PNL", a precizat Ponta, explicând astfel că este incorect să îi fie prezentată acum o poziţie pe această temă.

Stănescu, care conduce şi Consiliul Judeţean Olt, dar este şi preşedinte la PSD Olt, a declarat, în exclusivitate pentru "Gândul", că l-a sunat pe Gigel Ştirbu pentru a-l felicita pentru nominalizarea la Cultură, iar acesta i-a dezvăluit că premierul Ponta nu a fost de acord cu numirea.

Propunerea Biroului Politic al PNL a fost votată în unanimitate vineri, la doar o zi după ce fostul ministru al Culturii şi-a dat demisia din aceată funcţie, din cauza comparaţiei făcută între bugetul ministerului şi cel alocat pentru bolnavii de HIV/SIDA. Premierul Ponta a confirmat faptul că a primit această demisie, dar ea nu a fost trimisă şi spre Administraţia Prezidenţială, motivându-se faptul că se doreşte ca această demisie să fie însoţită şi de propunerea pentru acest minister.

De vineri de la prânz şi până în prezent premierul Ponta nu i-a informat oficial pe cei de la PNL dacă acceptă această nominalizare pentru ministerul Culturii, apărând însă deputaţi din PSD care au criticat în spaţiul public această variantă propusă de liberali. Cel mai vehement a fost Radu Popa, venit recent de la PPDD la PSD şi care s-a ocupat în ultima perioadă de transferurile de la parlamentari către grupul social-democrat.

"Ca preşedinte al Consiliului Judeţean Olt şi ca preşedinte al PSD Olt, sigur că mă bucur că un parlamentar din Olt, domnul Gigel Ştirbu, preşedintele PNL Olt, a fost nominalizat pentru Ministerul Culturii, pentru că pentru judeţul nostru este de bun augur. Am vorbit după această nominalizare, eu chiar l-am felicitat când am auzit că PNL l-a nominalizat. Am înţeles că premierul Ponta nu este de acord cu nominalizarea lui Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii, asta am înţeles, asta o ştiu de la Gigel Ştirbu. Deocamdată nu a fost de acord, procedurile trebuiau să aibă un curs rapid", a declarat, pentru "Gândul", Paul Stănescu.

Între Victor Ponta şi Crin Antonescu nu a existat până sâmbătă la prânz o discuţie oficială, în care să se precizeze dacă premierul îl acceptă sau nu pe Gigel Ştirbu pentru Ministerul Culturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici