Vicepreşedintele ALDE: Se aştepta toată lumea ca Iohannis să facă tot ce ţine de el să împiedice buna guvernare

Vicepreşedintele ALDE Marian Cucşa a declarat, joi pentru MEDIAFAX, că toată lumea se aştepta ca preşedintele Klaus Iohannnis să facă "tot ceea ce ţine de el" pentru a împiedica buna guvernare, referindu-se la decizia lui Iohannis de a amâna revocarea şi numirea noilor miniştrii.

828 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele ALDE: Se aştepta toată lumea ca Iohannis să facă tot ce ţine de el să împiedice buna guvernare

Vicepreşedintele ALDE: Se aştepta toată lumea să facă tot ce ţine de el să împiedice buna guvernare

"E un lucru la care se aştepta toată lumea să facă tot ceea ce ţine de el să împiedice buna guvernare. Poate nu face propunerile şi pentru că este plecat din ţară. Dumnealui pleacă să sărbătorească Marea Unire în Franţa. Când avem ceremonia festivă în Parlament, pe 28 noiembrie, domnul Iohannis este plecat în Franţa. Aşa ştie domnul Iohannis să respecte poporului, pentru că până la urmă Parlamentul e forul reprezentativ al poporului. De aceea clădirea Parlamentului este denumită şi Casa Poporului. Cam acesta e respectul pe care îl oferă domnul Klaus Iohannis poporului", a afirmat Marian Cucşa, joi pentru MEDIAFAX.

Întrebat cum vede faptul că preşedintele Iohannis a afirmat că nu blochează activitatea Guvernului şi că acţiunile sale sunt în cadrul constituţional, Marian Cucşa a răspuns: "Dumnealui poate să declare ce doreşte, dar evidenţele sunt clare. Printr-un asemenea demers nu face decât să blocheze buna desfăşurare a activităţii Guvernului".

De asemenea, chestionat ce cale de acţiune ar fi de urmat, în sensul unei posibile contestări la CCR sau a suspendării şefului statului, Cucşa a replicat: "Mergem un pic prea departe. Nu pot să vă spun care va fi calea de urmat sau ce se va întâmpla, însă va fi o discuţie în coaliţie".

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că nu va lua o decizie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului şi data de 1 Decembrie.

Lucian Şova şi-a înregistrat, joi, la ora 10.48, demisia din funcţia de ministru al Transporturilor la cabinetul premierului, au precizat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. Demersul lui Şova a venit ca urmare a deciziei PSD de a-l remania, mandatul său urmând să fie preluat de Mircea Drăghici. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la finalul şedinţei CEx al PSD de miercuri, că o va propune pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

Reamintim că Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, miercuri, că Parlamentul se va reuni pe 28 noiembrie într-o şedinţă solemnă consacrată celebrării Centenarului.

De asemenea, Klaus Iohannis va efectua o vizită în Franţa, în perioada 27-28 noiembrie, cu ocazia inaugurării Sezonului cultural România-Franţa, care are loc într-un an cu multiple semnificaţii: 10 ani de la semnarea Declaraţiei de Parteneriat Strategic, precum şi celebrarea Centenarului Marii Uniri de la 1918, a informat Admnistraţia Prezidenţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici