Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie,acuzat de corupţie, demisionează din funcţie

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, Cezar Stancu, a demisionat din funcţie şi a fost suspendat din PSD, după ce a fost trimis în judecată într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

615 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie,acuzat de corupţie, demisionează din funcţie

PSD a transmis marţi că Cezar Stancu demisionează din funcţia de subsecretar de stat – vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.

De asemenea, Cezar Stancu este suspendat din PSD, ca urmare a trimiterii sale în judecată într-un dosar instrumentat de DNA.

„PSD a luat act de aceste decizii şi transmite, cu consecvenţă, acelaşi mesaj. Legea trebuie aplicată, fiecare răspunde pentru faptele comise”, transmite PSD.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Stancu Cezar-Costin, la data faptei vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie cu rang de subsecretar de stat, bănuit de dare de mită.

În rechizitoriu procurorii arată că, pe 1 septembrie 2022, Stancu a fost oprit în trafic de către poliţie, ocazie cu care i-ar fi promis unui poliţist că-l va “cinsti” pentru ca acesta să nu-i aplice o amendă contravenţională pentru nerespectarea obligaţiei de a avea asupra sa cartea de identitate şi permisul de conducere.

„Promisiunea s-ar fi materializat la scurt timp, inculpatul Stancu Cezar-Costin remiţându-i poliţistului suma de 200 lei, disimulată în interiorul unei poliţe de asigurare auto. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, arată DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici