Vicepreşedintele Senatului: Raportul MCV e realist, dar mă aşteptam să fie actualizat. Nu mai sunt întârzieri la Parlament

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD) a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că raportul MCV este "realist”, dar se aştepta "să fie actualizat”, având în vedere că lucrurile în ultimul an "s-au îmbunătăţit substanţial” privind ridicarea imunităţilor parlamentare.

118 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele Senatului: Raportul MCV e realist, dar mă aşteptam să fie actualizat. Nu mai sunt întârzieri la Parlament

Ioan Chelaru (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

"Eu am fost în delegaţia Parlamentului României la întâlnirea cu delegaţia Comisiei Europene pe MCV şi atunci şi acum spun că au existat unele probleme în discuţiile legate de dinamica aplicării de către Parlament a unor decizii judecătoreşti. Lucrurile în ultimul an s-au îmbunătăţit substanţial, dovadă că în prezent nu există nicio restanţă în Parlament, nici în Cameră şi nici în Senat, privind eventuale solicitări de ridicare a imunităţii”, a precizat Chelaru, membru al Comisiei juridice a Senatului.

În opinia lui Chelaru, activitatea din ultimul an, inclusiv a Parlamentului, "a făcut dovada Comisiei Europene că toate forţele politice doresc o independenţă a justiţiei, stat de drept consolidat şi un sistem democratic asemănător cu cel din ţările europene”.

"Probabil că va mai fi necesară o monitorizare de un an, doi şi în principal de cooperare cu instituţiile europene. Este un raport realist, care în cea mai mare parte reflectă situaţia actuală, mă aşteptam însă, mai ales ca urmare a vizitei pe care delegaţia Comisiei Europene a făcut-o în România ca raportul să fie actualizat, adică să cuprindă şi situaţia actuală în care nu mai există nicio cauză de întârziere sau de refuz din partea Parlamentului”, a precizat Chelaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici