Viceprimar, despre noul regulament de parcare în Capitală: estimăm 30.000 de locuri în centru

În zona centrală a Bucureştiului sunt 12.190 de locuri de parcare, iar până anul viitor se estimează ca numărul să ajungă la 30.000, spune viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

1032 afișări
Imaginea articolului Viceprimar, despre noul regulament de parcare în Capitală: estimăm 30.000 de locuri în centru

Stelian Bujduveanu spune că obiectivul principal al noului regulament privind parcarea în Capitală este acela de a elibera domeniul public de maşini parcate neregulamentar.

„Nemulţumirile exprimate public vin mai ales din partea unei minorităţi, acei „privilegiaţi” care parchează oriunde, oricând şi oricât timp consideră „domniile lor”. Blochează staţii de autobuz, banda de circulaţie sau trotuare, pe principiul „că se poate!”. Ei bine, Nu se poate aşa! Domeniul public aparţine tuturor. Ocuparea domeniului public după bunul plac NU este o opţiune! Regulile pe care le impunem sunt vechi! Noutatea este că restabilim ordinea în Bucureşti: întotdeauna a fost interzisă parcarea pe trotuare, întotdeauna ocuparea locului de parcare public se face contra cost şi foarte rar au fost aplicate sancţiuni pentru nerespectarea regulilor de oprire/staţionare / parcare pe drumurile publice. Între 1 şi 15 august 2022, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Brigada Poliţiei Rutiere a Capitalei şi Compania Municipală de Parking desfăşoară o amplă acţiune de informare a şoferilor referitor la regulile de parcare în Bucureşti. Regulile sunt simple şi clare: parchezi pe trotuare sau pe carosabil, în dreptul indicatoarelor de restricţii - rişti penalitate conform Codului Rutier, parchezi în locuri publice de parcare şi nu plăteşti - rişti suprataxa de 200 de lei. Utilizează locurile de parcare şi efectuează plata. Acestea sunt regulile şi le vom aplica cu stricteţe. Începând din 15 august 2022”, scrie viceprimarul Capitalei, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Stelian Bujduveanu, astăzi sunt 12.190 de locuri de parcare în zona centrală, dar în fiecare lună, numărul acestor locuri de parcare va creşte cu câteva sute.

„Până anul viitor estimăm un număr de 30.000 de locuri de parcare în zona centrală, în interiorul inelului central de circulaţie. Pentru a încuraja utilizarea corectă a domeniului public de către şoferi voi iniţia, chiar din această lună, un proiect de revizuire a tarifelor, astfel: comasarea Zonelor 0 şi 1 şi stabilirea unui TARIF UNIC, în valoare de 5 lei/oră pentru toate parcările publice din zona centrală (interiorul inelului central de circulaţie). Transformăm parcările publice din zona centrală în parcări de reşedinţă, pe timpul nopţii, în intervalul orar 19.00 - 07.00 şi le alocăm, pe bază de abonament lunar de noapte, în valoare de 50 lei pe lună, rezidenţilor din zona centrală. Reducem şi valoarea abonamentului lunar pentru zona 1, la o valoare suportabilă de către populaţie. Cu acest tip de abonament, posesorii de maşini vor putea utiliza - într-o lună, în intervalul orar 07.00-19.00 - spaţiile de parcare în oricare din zonele 1 sau zona 2. Restabilim ordinea în trafic, creştem numărul de locuri de parcare”, a mai spus viceprimarul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici