Viceprimarul Timişoarei, Traian Stoia, exclus din PSD pentru că "a încălcat disciplina de partid"

Biroului Municipal al PSD Timişoara a decis, luni, excluderea viceprimarului Traian Stoia din partid, considerând că "a încălcat grav disciplina de partid” după ce a dat votul decisiv pentru aprobarea bugetului oraşului pe anul 2016, hotărârea urmând să fie supusă atenţiei BPJ.

369 afișări
Imaginea articolului Viceprimarul Timişoarei, Traian Stoia, exclus din PSD pentru că "a încălcat disciplina de partid"

Viceprimarul Timişoarei, Traian Stoia, exclus din PSD pentru că "a încălcat disciplina de partid" (Imagine: Bogdan Baraghin/ Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele interimar al PSD Timişoara, Florin Bîrsăşteanu, a convocat, luni, o şedinţă de urgenţă a Biroului Municipal, la care s-a decis excluderea din partid a viceprimarului PSD al Timişoarei, Traian Stoia, întrucât acesta şi-a dat votul decisiv pentru aprobarea bugetului oraşului pe anul 2016, deşi consilierii social-democraţi deciseseră să nu aprobe proiectul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Unul din consilierii noştri, Traian Stoia, cu calitatea de viceprimar, a votat împotriva hotărârii pe care au luat-o Biroul Municipal şi consilierii noştri, astfel încât s-a situat în afara hotărârii partidului, încălcând grav disciplina de partid. Drept urmare, preşedintele ales al organizaţiei municipale, Sebastian Răducanu, a considerat că e de datoria dânsului să facă o mişcare politică, şi-a dat demisia, gestul său fiind urmat de demisia domnului Simonis din funcţia de lider de grup al consilierilor locali PSD Timişoara. (...) Azi am avut pe ordinea de zi un singur punct, discutarea în Biroul Municipal a situaţiei create", a declarat Bîrsăşteanu.

Potrivit acestuia, votul de excludere din partid a lui Traian Stoia a fost unanim.

Decizia Biroului Municipal PSD Timişoara va fi trimisă spre validare Biroului Permanent Judeţean al PSD Timiş, deoarece Stoia deţine şi o funcţie de vicepreşedinte de partid la nivel judeţean.

"Noi vom trimite această propunere spre validare către Biroul Judeţean, singurul abilitat conform statutului să valideze propunerea, întrucât dl Stoia are o funcţie şi în BPJ”, a mai spus Bîrsăşteanu.

Acesta a adăugat că, dacă decizia Biroului Municipal PSD Timişoara va fi validată de BPJ PSD Timiş, Stoia îşi va pierde calitatea de consilier local şi, implicit, cea de viceprimar al Timişoarei.

Totodată, Florin Bîrsăşteanu a anunţat că funcţia de lider de grup al consilierilor locali PSD Timişoara, rămasă vacantă în urma demisiei lui Alfred Simonis, va fi preluată de Daniel Idolu.

Sâmbătă, preşedintele PSD Timişoara, Sebastian Răducanu, a anunţat că a demisionat din funcţie, supărat pentru că viceprimarul PSD al municipiului, Traian Stoia, a votat bugetul oraşului, cu toate că aleşii social-democraţi au decis să se abţină de la vot. Şi liderul consilierilor locali PSD, Alfred Simonis, a decis să demisioneze din această funcţie, din solidaritate cu Sebastian Răducanu şi tot din cauza modului în care a votat viceprimarul PSD al Timişoarei.

Imediat după demisia celor doi, Biroul Permanent Judeţean al PSD Timiş s-a întrunit într-o şedinţă de urgenţă şi a decis ca funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei municipale să fie preluată de Florin Bîrsăşteanu.

Contactat atunci de corespondentul MEDIAFAX, viceprimarul Traian Stoia a refuzat să comenteze situaţia, spunând doar: "Despre asta nu am nimic de comentat".

Bugetul Timişoarei a fost aprobat, marţi, cu 14 voturi "pentru” din 27 posibile, votul decisiv fiind dat de viceprimarul PSD al municipiului, Traian Stoia, în timp ce ceilalţi consilieri locali PSD s-au abţinut de la vot.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici