Victor Ponta a demisionat în urma "recomandării" lui Liviu Dragnea - surse

Preşedintele PSD Liviu Dragnea i-ar fi transmis lui Victor Ponta că este cazul să demisioneze în urma protestelor din Bucureşti şi a scandalului provocat de liderul UNPR, Gabriel Oprea, în condiţiile în care PSD nu mai dorea să fie asociat cu UNPR, potrivit unor surse social-democrate.

7623 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta a demisionat în urma "recomandării" lui Liviu Dragnea - surse

Victor Ponta a demisionat în urma "recomandării" lui Liviu Dragnea (Imagine: Marius Dumbraveanu/.Mediafax Foto)

În urma protestelor de amploare de marţi seară, din Capitală, preşedintele PSD Liviu Dragnea a avut o serie de discuţii cu alţi lideri ai partidului, printre care preşedintele executiv Valeriu Zgonea, în care s-ar fi decis ca actuala coaliţie să nu continue într-o formă care să conţină şi formaţiunea lui Gabriel Oprea, UNPR. În urma primelor discuţii, potrivit unor surse social-democrate, Valeriu Zgonea şi-a arătat disponibilitatea de a demisiona din fruntea Camerei Deputaţilor, pentru a transmite un "semnal".

Ulterior, au avut loc şi discuţii cu premierul Victor Ponta, care ar fi fost informat cu privire la hotărârea PSD.

În aceste condiţii, potrivit surselor contactate de MEDIAFAX, Liviu Dragnea i-a "recomandat" lui Victor Ponta să demisioneze, având în vedere că Executivul nu poate fi susţinut în Parlament fără sprijinul UNPR, pe care social-democraţii nu mai vor să mizeze.

O ultimă discuţie a avut loc miercuri dimineaţa, în urma căreia Liviu Dragnea a ieşit public şi a anunţat că premierul Victor Ponta îşi depune mandatul. Social-democraţii au hotărât şi să nu mai negocieze cu UNPR viitoare formule de guvernare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici