Video Victor Ponta A DEMISIONAT: Oamenii simt nevoia de mai mult şi ar fi o mare greşeală să ignor acest lucru. Este cazul să-i lăsăm pe alţii mai buni - VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că îşi depune mandatul şi că speră că demisia guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă, adăugând că este nevoie de soluţii raţionale.

97012 afișări

UPDATE 16:35 - Ponta, la ultima şedinţă a guvernului său: Este cazul să-i lăsăm pe alţii mai buni

Premierul demisionar Victor Ponta a declarat, în utlima şedinţă a Cabinetului său, că este convins că după un timp se va face o analiză corectă a celor patru ani de guvernare, că lasă în urmă o situaţie economică bună şi că speră ca mulţi dintre miniştrii să îşi continue activitatea.

Victor Ponta le-a mulţumit miniştrilor şi a precizat că, având în vedere expertiza lor, speră să îşi continue activitatea. Ponta a reafirmat că demisia sa este urmare a faptului că nu a dorit să se opună oamenilor care au ieşit în stradă. " Eu cu adversarii politici mă lupt, cu oamenii nu mă lupt. Este cazul să-i lăsăm pe alţii mai buni", a mai spus Ponta, în utlima şedinţă a Cabinetului său, adăugând că a dorit evitarea unor tensiuni sociale.

El a mai spus că speră la o soluţie rapidă, pentru că o perioadă lungă de instabilitate ar periclita rezultatele economice bune şi a reafirmat că i-a propus preşedintelui Klaus Iohannis desemnarea lui Mircea Duşă ca premier interimar.

Ponta a mai susţinut că este convins că după un timp se va putea face o analiză corectă a celor patru ani în care a condus guvernul. 

UPDATE 13:30 - Gorghiu: PNL cere alegeri anticipate

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că PNL cere alegeri anticipate printr-un acord politic.

”Acesta este mandatul BPN legat de alegerile anticipate şi credem că dacă este bunăvoinţă prin acord politic putem să rezolvăm această criză şi situaţia în care ne aflăm,”, a spus Gorghiu, la finalul şedinţei PNL convocate după depunerea mandatului Guvernului.

Gorghiu a mai spus că PNL este cel care va face primul pas şi va iniţia discuţii cu liderii partidelor parlamentare.

UPDATE 13:44 - Iohannis nu a abordat tema demisie în discursul susţinut

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o scurtă declaraţie miercuri, la finalul Reuniunii de la Palatul Cotroceni, fără a aborda tema demisiei Guvernului Ponta.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că participanţii au ajuns la un acord cu privire la propunerile pe care le vor face pentru întărirea NATO, precizând şi că relaţia cu Rusia trebuie să fie bazată pe respectarea dreptului internaţional.

Mai multe informaţii, aici.

UPDATE 11:50 - Klaus Iohannis va susţine declaraţii de presă pe tema demisiei premierului Victor Ponta - surse

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine, în cursul acestei după-amiezi, declaraţii de presă la Palatul Cotroceni pe tema demisiei premierului din Victor Ponta din fruntea Guvernului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Declaraţiile ar urma să aibă loc după terminarea Reuniunii statelor Europei Centrale şi de Est, care are loc la această oră la Palatul Cotroceni. Nu a fost stabilită încă o oră pentru ieşirea publică a preşedintelui.

Potrivit programului său oficial, Klaus Iohannis are, la ora 15.00, şi o întâlnire oficială cu preşedintele Ungariei, János Áder. Anterior, în jurul orei 12.40, vor avea loc declaraţii la Palatul Cotroceni în urma Reuniunii statelor Europei Centrale şi de Est.

UPDATE - Ponta: O să avem o şedinţă de Guvern ca să mulţumesc miniştrilor şi să pregătim tranziţia, miercuri

Premierul demisionar Victor Ponta a convocat miercuri, la ora 16:00, o şedinţă de Guvern pentru a le mulţumi miniştrilor care au făcut parte din Cabinetul său, dar şi pentru a pregăti perioada de tranziţie către Executivul ca se va forma în urma negocierilor din preşedinte şi partidele parlamentare.

"La ora 16:00 o să avem o şedinţă de Guvern ca să le mulţumesc tuturor colegilor miniştri şi să pregătim perioada de tranziţie către viitorul Guvern", a spus Ponta, miercuri, la Palatul Victoria, după ce şi-a anunţat demisia.

Totodată, el a anunţat că "procedurile politice" vor urma în cursul zilei, respectiv trimiterea demisiei sale preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi a precizat că actualul Guvern va continua să-şi îndeplinească atribuţiile până la instalarea noului Executiv.

"Până la momentul formării unui nou guvern, în urma discuţiilor între preşedinte şi partidele parlamentare, ne îndeplinim atribuţiile de fiecare zi şi imediat ce noul guvern va fi instalat putem să predăm o situaţie economică şi socială mult mai bună decât cea pe care am preluat-o", a spus Ponta.

UPDATE 10:33 - Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri că îşi depune mandatul

"Am obligaţia să constat supărarea legitimă care există în cadrul societăţii şi dorinţa din nou legitimă de a avea responsabilităţi mai mari decât cele ale patronilor de la firma respectivă. Oamenii simt nevoia de mai mult şi ar fi o mare greşeală din partea mea să ignor acest lucru. Nu vreau şi nu cred că este corect să las această responsabilitate nici în seama celor care au fost în teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, miniştrilor, sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte importantă din societate îl aşteaptă şi evident, începând cu ziua de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit, şi al Guvernului României şi fac acest lucru pentru că în anii în care am făcut politică, rezist la orice bătălie cu adversarii politici, niciodată însă nu mă bat cu oamenii şi cred că ar fi o mare greşeală şi cred că am avea toţi de suferit", a spus premierul Victor Ponta.

El a precizat că în cazul Clubului Colectiv răspunderea juridică va fi stabilită de către Justiţie şi am văzut că a început acest lucru, sper doar să nu fie vorba de răzbunare, ci doar de responsabilitate juridică şi să nu ne păcălim că principalii vinovaţi sunt lăcomia şi iresponsabilitatea. Dacă pedepsim pe altcineva, şi nu lăcomia şi iresponsabilitatea, vom repeta aceste tragedii.

Ponta consideră că supărarea cetăţenilor nu trebuie să degenereze în violenţă stradală, de aceea demisia Guvernului este cea mai oportună soluţie.

"Supărarea, suferinţa legitimă a oamenilor nu trebuie să degenereze într-un joc politic sau jocuri de putere cu efecte negative imposibil de anticipat şi cred că agresivitatea, toleranţa, violenţa chiar verbală, e un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm dacă vrem să trăim într-o ţară care se îmbunătăţeşte în fiecare zi. Sper ca depunerea mandatului meu şi al Guvernului să satisfacă aşteptările celor care au protestat şi să revenim cât mai rapid la raţiune şi la soluţii raţionale pentru ceea ce e de făcut în România." a mai spus Ponta.

Totodată, el a amintit de rezultatele obţinute de guvernarea sa şi a precizat că nu se poate conduce o ţară cu ură.

"Am obţinut cu greu în ultimii ani rezultate economice şi sociale remarcabile şi dacă avem o perioadă lungă de instabilitate, de tulburări sociale şi politice putem să pierdem tot şi să ne întoarcem la momentul 2012. De altfel, într-un climat de instabilitate politică şi de tulburări sociale, cu oameni în stradă, e imposibil să promovezi noi proiecte pozitive, eu mă pricep doar la proiecte pozitive. Cei care cred că doar cu ură şi fiind contra pot să conducă o ţară vor constata cum au constatat şi în 2012 că nu e aşa", a afirmat Ponta.

În final, el a mulţumit tutror care au votat şi susţinut Guvernul, cu loialitate, şi el şi-a araătat convingere că forţele politice şi parlamentarii care au susţinut Guvernul „au de ce să se mândrească” cu rezultatele economice şi sociale ale Guvernului. Ponta a mai spus că cei care speculează politic suferinţa oamenilor vor plăti un preţ foarte scump.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici