Video Victor Ponta: Îmi depun candidatura la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor mâine la CEX PSD. Liviu Dragnea:Ar fi fost bine să discutăm în partid şi pe urmă în presă - VIDEO

Victor Ponta a declarat luni că a discutat cu Liviu Dragnea şi că intenţionează să îşi depună candidatura pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor în şedinţa Comitetului Executiv de marţi, dar şi la Grupul PSD din Camera Deputaţilor, afirmând că speră ca liderul PSD să îl susţină.

445 afișări

"I-am spus (lui Liviu Dragnea-n.r.) că intenţionez şi mâine la CEX şi miercuri la grup să îmi depun candidatura pentru (funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor-n.r.). Am discutat cu foarte mulţi colegi care mi-au spus că este bine pentru PSD şi pentru Parlament acest lucru", a precizat Victor Ponta, întrebat dacă a discutat cu Liviu Dragnea despre candidatura sa la şefia Camerei Deputaţilor.

Fostul premier a spus că a discutat cu Liviu Dragnea pe această temă încă de acum o lună şi jumătate, afirmând că speră ca preşedintele PSD, Liviu Dragnea, să îl susţină.

"Vedem mâine la vot. Eu sper să mă susţină, în primul rând Liviu şi apoi ceilalţi colegi", a răspuns Victor Ponta, întrebat dacă Liviu Dragnea îl va susţine.

Dragnea despre şefia Camerei: Ar fi fost bine să discutăm în partid şi pe urmă în presă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, cu privire la intenţia lui Victor Ponta de candida la şefia Camerei Deputaţilor, că ar fi fost bine să se discute mai întâi în partid, afirmând că există o supărare în PSD că în loc să se discute despre rezultatul alegerilor se discută despre o funcţie.

''La noi în partid, în general, cine şi-a dorit o funcţie a expus această dorinţă în interiorul partidului. Mâine (…) în CEX, sigur că putem discuta şi subiectul acesta pe care îl putem discuta şi în BPN. M-am abţinut să spun în această perioadă pe cine aş vedea la Camera Deputaţilor din mai multe motive. Principalul motiv a fost că vreau să discut lucrurile acestea în interior. Dacă cineva şi-a anunţat candidatura avem două variante: ori ne aliniem toţi fericiţi în urma acestei dorinţe, ori discutăm în partid. Ar fi fost bine să discutăm în partid şi pe urmă să iasă în presă aceste dorinţe şi aceste decizii, aşa cum este firesc (…)'', a afirmat Liviu Dragnea, soliciat să comenteze intenţia anunţată a lui Victor Ponta de a candida la şefia Camerei Deputaţilor.

Întrebat dacă în cadrul Comitetului Executiv de miercuri va face o altă propunere pentru şefia Camerei Deputaţilor, Dragnea a afirmat că va face ''ceea ce face un preşedinte responsabil'' - îşi va spune punctul de vedere.

Liviu Dragnea a afirmat că există ''o anumită supărare'' în PSD pentru că încă din prima zi de după alegeri s-a vorbit despre şefia Camerei Deputaţilor şi nu despre rezultatul alegerilor aşa cum a fost ''pretenţia amărâtă a pesedistului de rând''.

''Există o anumită supărare în rândul partidului că începând de luni, în prima zi de după alegeri, când oamenii erau bucuroşi, cu modestie, rezervaţi, dar destul de bucuroşi, parcă ar fi vrut ca măcar două, trei zile să se vorbească despre rezulatul alegerilor locale. Nu să discutăm despre cine va veni la Cameră şi despre moţiunea de cenzură. A fost o pretenţie amărâtă a pesedistului de rând şi ne-am şi dorit lucrul acesta. Am ajuns ca în fiecare zi să vorbim despre această funcţie ca şi cum ar fi funcţia de şef al universului. Din punctul meu de vedere, această funcţie are o importanţă aproape de zero'', a concluzionat Dragnea.

Anterior, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că înlocuitorul lui Valeriu Zgonea la Camera Deputaţilor va fi anunţat marţi în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, dar, pentru că răspunderea este a sa, şi decizia îi va aparţine.

Întrebat despre cine ar corespunde profilului de preşedinte al Camerei Deputaţilor, printre numele vehiculate fiind Victor Ponta şi Florin Iordache, liderul PSD a răspuns că nu îl va propune şef al Camerei pe cel care ar fi mai potrivit pentru a-i sta alături în campania pentru parlamentare.

''Eu îl pun pe fiecare la locul lui. Ca într-o echipă. Dacă eu am nevoie de cineva să meargă cu mine în campanie, să meargă cu mine în campanie electorală, nu o să îi pun ciocănelul în mână la Cameră să stea să dea cuvântul la parlamentari'', a accentuat Dragnea, dând de înţeles că opţiunea sa nu este Ponta.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici